Serbia vrea să cumpere sisteme de rachete antiaeriene chinezești HQ-22

Eduard Pascu |
Data publicării:

Serbia are în vedere achiziționarea unui sistem de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune, a declarat marți președintele sârb, iar Statele Unite au avertizat că astfel de acorduri cu Beijing ar putea pune în pericol obiectivele țării balcanice de aderare la Uniunea Europeană.

Aleksandar Vucic a spus că „ne-am gândit, dar nu am achiziționat încă” sistemul FK-3 - versiunea de export a sistemului antiaerian chinezesc HQ-22.

Serbia, care și-a dotat armata în principal cu aeronave rusești și vehicule blindate, a primit în ultimele șase luni drone chinezești de atac și cercetare, CH-92A. Aceasta a făcut Serbia să fie prima țară europeană care a implementat vehicule aeriene fără pilot chinezești.
Ambasada SUA de la Belgrad a declarat că „procurarea de echipamente militare și de apărare este o decizie suverană. Cu toate acestea, guvernele ar trebui să înțeleagă riscurile și costurile pe termen scurt și lung pe care le implică afacerile cu companiile chineze. Opțiunile de achiziții publice ar trebui să reflecte obiectivul politic al Serbiei pentru o mai mare integrare europeană", se arată în comunicatul ambasadei. 

Citește și: Serbia a primit drone din China. Belgradul a prezentat dronele CH-92A (Foto/Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel