Serbia vrea să cumpere sisteme de rachete antiaeriene chinezești HQ-22

Eduard Pascu / 13 aug 2020 / 12:42

Serbia are în vedere achiziționarea unui sistem de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune, a declarat marți președintele sârb, iar Statele Unite au avertizat că astfel de acorduri cu Beijing ar putea pune în pericol obiectivele țării balcanice de aderare la Uniunea Europeană.

Aleksandar Vucic a spus că „ne-am gândit, dar nu am achiziționat încă” sistemul FK-3 - versiunea de export a sistemului antiaerian chinezesc HQ-22.

Serbia, care și-a dotat armata în principal cu aeronave rusești și vehicule blindate, a primit în ultimele șase luni drone chinezești de atac și cercetare, CH-92A. Aceasta a făcut Serbia să fie prima țară europeană care a implementat vehicule aeriene fără pilot chinezești.
Ambasada SUA de la Belgrad a declarat că „procurarea de echipamente militare și de apărare este o decizie suverană. Cu toate acestea, guvernele ar trebui să înțeleagă riscurile și costurile pe termen scurt și lung pe care le implică afacerile cu companiile chineze. Opțiunile de achiziții publice ar trebui să reflecte obiectivul politic al Serbiei pentru o mai mare integrare europeană", se arată în comunicatul ambasadei. 

Citește și: Serbia a primit drone din China. Belgradul a prezentat dronele CH-92A (Foto/Video)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy