Serbia vrea să cumpere mai multe drone Bayraktar TB2

Eduard Pascu |
Data publicării:

Președintele Aleksandar Vucic a spus despre dronele Bayraktar din Turcia, că sunt scumpe dar sunt investiții „foarte inteligente”. Liderul Serbiei a declarat luni că intenționează să achiziționeze mai multe vehicule aeriene fără pilot fabricate în Turcia (UAV).

"Vom vedea dacă vom ajunge la un acord cu partea turcă. În orice caz, acestea sunt drone foarte bune. Trebuie să le dau producătorilor turci ce este al lor", a declarat Vucic reporterilor la Palatul Serbiei din capitala Belgradului. Președintele Aleksandar Vucic a lăudat dronele de luptă Bayraktar, menționând că Serbia este foarte interesată de sistemele de drone și cu siguranță va cumpăra mai multe în viitor.

"Nu amenințăm sau atacăm pe nimeni. Cu toate acestea, ar trebui să fim întotdeauna gata să evităm orice surpriză. În acest context, luăm măsurile necesare", a adăugat el. Subliniind că Serbia este o „țară cu adevărat neutră” în sens militar, Vucic a spus că vor să-și apere și să-și protejeze propriul spațiu aerian și teritoriul. El a subliniat că sistemele UAV sunt investiții scumpe, dar „foarte inteligente”.

Drona înarmată Bayraktar TB2 este fabricată și dezvoltată de compania Baykar Technologies. Acesta este utilizat de Forțele Armate Turce și Direcția de Securitate a Turciei încă din 2015, transmite Anadolu.

UAV-ul TB2 a fost dezvoltat pentru misiuni tactice de recunoaștere și supraveghere dar poate efectua și atacuri având capacitatea de a transporta mai multe tipuri de arme fiind echipată cu dispozitive de ochire cu laser.

Citește și: Ucraina și Turcia ar putea dezvolta și produce în comun drone Bayraktar

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel