Serbia spune că NATO i-ar fi distrus Forțele Aeriene în timpul conflictului

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Apărării din Serbia, Aleksandar Vulin, a lansat un nou atac la adresa NATO cu ocazia Zilei Aviației în Serbia.

În cadrul unei ceremonii în care a fost dezvelită o placă ce poartă numele pilotului sârb decedat în conflictul cu NATO în 1999, considerat un erou martir al Serbiei, Milenko Pavlovic, a cărui nume este purtat și de noul aerodrom militar din Serbia, ministrul Vulin a acuzat NATO și nu s-a ferit să spună că Alianța Nord-Atlantică a distrus Froțele Aeriene Sârbe. 

(w670)

Ministrul Vulin a subliniat într-un discurs virulent, la finalul săptămânii trecute, viziunea sârbă, amintind că „au trecut 20 de ani de la agresiunea NATO, care a lăsat cicatrici cumplite și răni adânci, a devastat țara și a distrus aproape în întregime Forțele Aeriene Sârbe și apărarea aeriană”.

 

Vulin: Forțele Aeriene Sârbe, distruse de NATO

 

„Acum douăzeci de ani, l-au ucis pe colonelul Pavlovic, dar nu au reușit să omoare spiritul său: Serbia; Serbia pentru care a existat și pentru care a trăit. În 1999 și imediat după aceea, Forțele Aeriene au suferit răni, au fost distruse și aproape că totul a fost dat uitării.

Dar din 2012 până în prezent, Forțele Aeriene au început să ridice capul. Din 2012 și până astăzi, Forțele Aeriene au arătat că sunt capabile să apere această țară și să ne protejeze cerul. Nu vom permite, precum fac multe alte țări, unele mai bogate și mai dezvoltate decât noi, ca altcineva să ne protejeze cerul și suveranitatea”, a subliniat ministrul Vulin într-o declarație postată pe site-ul oficial al Ministerului Apărării de la Belgrad.

Totodată, ministrul a mai anunțat în cadrul aceluiași eveniment beneficii și măriri salariale atât în cadrul Forțelor Aeriene Sârbe, cât și în celelalte structuri ale Armatei Serbiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel