Serbia mulțumește Moscovei și spune că Armata rusă a ajuns la 'momentul potrivit'

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Armata rusă, pe străzile din Serbia, în contextul epidemiei de COVID-19. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Armata rusă, pe străzile din Serbia, în contextul epidemiei de COVID-19. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

În contextul epidemiei de COVID-19, Rusia a trimis mai multe zboruri militare către Serbia în urma cărora pe teritoriul sârb au ajuns echipamente medicale și specialiști ruși.

Pe site-ul Ministerului Apărării din Serbia - stat care amintim a cerut oficial aderarea la Uniunea Europeană - a fost publicat un mesaj de mulțumire pe care Belgradul l-a transmis Moscovei.

Ministrul Apărării, Aleksandar Vulin, a purtat o discuție video cu omologul său rus Serghei Șoigu. Vulin a transmis, „în numele președintelui sârb Aleksandar Vucic, recunoștința sârbilor către Vladimir Putin”.

CITEȘTE ȘI: Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia


Sârbii spun că Armata rusă a ajuns la ”momentul potrivit” 

 

„Ajutorul pe care ni l-ați trimis este imens, este necesar și a sosit la momentul potrivit”, afirmă ministrul Apărării din Serbia, despre zborurile militare ale Federației Ruse.

Vulin merge mai departe și vorbește despre faptul că cetățenii Serbiei sunt „încântați” atunci când văd pe străzile țării „specialiștii curajoși și profesioniști” ai Rusiei care ajută Belgradul în lupta împotriva coronavirusului. Totodată, ministrul Apărării sârb i-a mulțumit lui Șoigu că Rusia nu a uitat de Serbia în aceste momente.

Potrivit sursei citate, rușii au efectuat misiuni de dezinfectare a străzilor din Serbia, dar și a unor unități medicale din 10 orașe ale țării. Totodată, patru cadre medicale rusești ar fi implicate în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19.

Potrivit celor mai recente informații oficiale, Serbia are confirmate 2.447 de cazuri COVID-19 și 61 de decese cauzate de noul coronavirus.

Citește mai multe despre propaganda rusă în criza COVID-19:  Rusia a trimis 'ajutor umanitar' în SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel