Serbia apără donația blindatelor BRDM-2 din Rusia și arată cu degetul către SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Blindat BRDM-2. Sursă foto: Strategic Bureau of Information
Blindat BRDM-2. Sursă foto: Strategic Bureau of Information

Președintele sârb Aleksandar Vucic a vorbit despre înzestrarea armatei Serbiei și a făcut referire la transferul de tehnică militară primită din Rusia.

Aleksandar Vucic a făcut aceste declarații în cursul săptămânii trecute, în contextul exercițiului militar sârbo-chinez BEGEJ 2019.

Președintele Serbiei a precizat că din pricina poziției geografice a țării sale și a faptului că Serbia este un stat neutru din punct de vedere militar, Belgradul „nu poate aștepta ajutor de la nimeni”, potrivit Ministerului Apărării de la Belgrad.

„Trebuie să fim suficienți de puternici pentru a proteja țara noastră împotriva oricărui potențial agresor”, a adăugat Vucic care a făcut apoi referire la cele 10 blindate BRDM-2 pe care Serbia le-a primit de la Rusia, arătând cu degetul SUA care livrează sute de blindate MRAPS Albaniei, stat cu care Belgradul are tensiuni majore în urma conflictului din Kosovo.

 

Vucic arată cu degetul către SUA

 

„În aceste condiții în care se cheltuiesc sume uriașe de bani iar NATO oferă o mulțime de cadouri către unele state din regiune, ei îmi spun despre cele zece blindate BRDM pe care le-am primit de la Armata Rusiei. Asta în timp intenționează să livreze 60 de vehicule de luptă Bradley și au donat 220 de vehicule MRAPS”, a precizat președintele Vucic, făcând referire clară la SUA și Albania.

Președintele Serbiei a mai subliniat că Armata Serbiei este în prezent „mai puternică ca niciodată”, dar nu suficient de puternică, lucru care se va întâmpla în viitor.

În luna aprilie a acestui an Statele Unite au donat Albaniei 37 de vechicule rezistente la mine MRAP. Donația face parte dintr-un număr de 248 de vehicule care vor fi donate Forțelor Armate albaneze de către guvernul SUA. Înainte de vehiculele MRAP, SUA au mai donat Albaniei vehicule militare Humvee.

Albania a aderat la NATO pe data de 1 aprilie 2009 împreună cu Croația.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel