Senatorul John McCain anunță întreruperea tratamentului pentru cancerul sever pe care îl are

H.D. Hartmann |
Data publicării:
EXCLUSIV

Senatorul John McCain, republican de Arizona, va înceta tratamentul împotriva glioblastoma, un tip de cancer cerebral foarte agresiv și care practic l-a scos din activitatea politică de aproape un an.

Într-o declarație publicată de către familia McCain, în timpul zilei de astăzi, senatorul anunță faptul că tratamentul pe care îl urma va înceta din cauza deosebitei avansări a bolii. 

Senatorul nu a mai putut fi prezent la dezbaterile Senatului și nici în activitățile politice pe care le are de peste 40 de ani, din iulie 2017. Putem spune că această încetare a tratamentului reprezintă o decizie conștientă, atât a pacientului cât și a familiei, că rezultatele nu au fost satisfăcătoare iar din acest moment ne putem aștepta la deznodământul nedorit de nimeni.

Încheierea carierei politice a unuia dintre cei mai cunoscuți senatori americani, fost prizonier de război în Vietnam și fiul unui foarte mare general american care astăzi poartă și numele unui portavion, reprezintă pentru partea ”never Trump” - pentru partida anti-Trump din cadrul Partidului Republican, o lovitură extraordinară. Totodată, deschide și lupta pentru locul din Senat ocupat de către John McCain.

Acestă luptă va fi dură, mai ales că în conformitate cu cutumele și tradiția politică americană, dacă locul rămâne liber în timpul mandatului prin dispariția fizică a ocupantului, guvernatorul statului din care provine reprezentantul respectiv, poate numi pentru diferența de mandat rămasă un alt reprezentant. Deci locul rămas nu intră în lupta electorală până la alegerile la termen.

Toată elita americană se așteaptă ca soția Cindy McCain să fie numită de către guvernatorul Arizonei, dacă John McCain sucombă în urma bolii de care suferă.

Cindy McCain este cunoscută mai mult pentru viziunile sale politice liberale, pentru atitudinile sale de stânga, nu de dreapta, iar Partidul Republican poate primi o lovitură serioasă, președinția Trump fiind în pericol de a avea în interiorul Senatului un adversar deosebit de puternic.

Cum alegerile la termen sunt peste doar câteva luni, Cindy McCain poate să fie și candidatul Partidului Republican din Arizona la acest scrutin. Șansele de a deveni senatoare și să continuie atitudinile anti-Trump ale soțului său sunt reale.

În acest moment conform comunicatului, membrii familiei McCain s-au adunat deja la reședința privată a acestuia din Arizona iar surse ale ziarului New York Times anunță că decesul senatorului John McCain este iminent.

Probabil că în următoarele zile vom asista la dispariția unui mit politic american foarte puternic, fost candidat la președinția americană, reprezentatul unei familii de elită militară și, deigur, membru al liniilor vechi politice și de influență de la Washington.

Dispariția senatorului McCain va reprezenta și o parțială resetare a politicilor republicane într-un stat cunoscut pentru viziunile sale de dreapta și va constitui încă un element de dispută între republicanii clasici, între valorile clasice republicane și noua dreaptă reprezentată de președintele Trump.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel