Senatorul american Tom Cotton nu exclude ca noul coronavirus să își aibă originea într-un „super laborator al Chinei”. Afirmația a stârnit critici puternice

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Senatorul republican Tom Cotton a strârnit numeroase controverse în SUA după ce a susținut că nu exclude posibilitatea ca noul coronavirus să își aibă originile în laboratoarele Chinei.

Încă de la începutul acestei luni, senatorul american a declarat că nu exclude posibilitatea ca virusul COVID-19 să își aibă originea într-un „super laborator” biochimic de înaltă securitate din Wuhan, China.

Amintim că Wuhan este sursa de unde epidemia de coronavirus a izbucnit.

Potrivit datelor oficiale ale Chinei, virusul a izbucnit din piața Juan Seafood Wholesale din Wuhan și se răspândește din cauza liliecilor și șerpilor.

Intervievat în urmă cu câteva zile de către cei de la Fox News, senatorul Tom Cotton și-a menținut afirmațiile.

Politicianul american a citat un studiu al revistei de știință The Lancet, potrivit căruia 14 din primele 40 de persoane care s-au îmbolnăvit de virusul ucigaș nu au fost în piața de unde acesta a izbucnit.

 

Senatorul american e acuzat că răspândește conspirații. Experții spun că e „foarte puțin probabil” ca omul să fi creat coronavirusul în laborator

 

„Sugerez că trebuie să fim deschiși la toate posibilitățile și trebuie să cerem Chinei să ofere transparență, astfel încât o echipă de experți internaționali să poată stabili proveniența virusului”, a precizat Cotton, pentru Fox News.

„Știm, pe baza studiului oamenilor de știință, că originea virusului nu este piața din Wuhan. Nu spun că știu care e originea. Pentru că nu știm. Nu știm deaorece Partidul Comunist Chinez nu vrea să colaboreze cu experții internaționali”, a mai adăugat senatorul american, care a amintit că în Wuhan se află singurul laborator din China unde se regăsesc cei mai periculoși agenți patogeni, insinuând astfel că nu ar fi o coincidență.

Declarațiile lui Cotton au stârnit numeroase controverse în Statele Unite. Acesta a fost acuzat că alimentează teorii ale conspirației.

Trebuie să precizăm că inclusiv experții americani susțin că nu există nicio dovadă potrivit căreia coronavirusul a fost creat de om și este „foarte puțin probabil” ca epidemia să fi izbucnit în urma unui accident la un laborator chinez, mai afirmă sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel