Senatorii americani îi cer lui Trump să nu retragă forţelor americane din Siria

S.I. Catalin |
Data publicării:

Şase senatori americani i-au cerut cu insistenţă preşedintelui Donald Trump să revină asupra deciziei de retragere a forţelor americane din Siria.

Senatori printre care republicanii Lindsey Graham şi Marco Rubio au semnat o scrisoare către preşedintele SUA în care îşi exprimă îngrijorarea că retragerea din ţara devastată de război în acest moment ar fi "prematură şi o greşeală costisitoare", potrivit dpa.

,,Dacă veţi decide să mergeţi mai departe cu decizia dvs de a retrage trupele din Siria, orice rămăşiţe ale Statului Islamic din Siria vor căpăta curaj în regiune", se menţionează în scrisoare.

Senatorii adaugă că decizia ar putea să încurajeze şi "dictatura brutală a lui Bashar al Assad", preşedintele Siriei, şi să întărească poziţia "adversarilor" SUA, Iran şi Rusia.

,,Administraţia dumneavoastră nu trebuie să repete aceleaşi greşeli pe care precedenta administraţie le-a făcut şi să cedeze în faţa acestor actori negativi", se mai menţionează în scrisoare.

Amintim că, preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că a venit timpul să-i aducă "acasă" pe soldaţii americani desfăşuraţi în Siria pentru a lupta împotriva grupării Statul Islamic.

Circa 2.000 de soldaţi americani se află în prezent în nordul Siriei, în mare parte forţe speciale prezente pentru lupta împotriva grupării Statul Islamic şi instruirea forţelor locale în zone cucerite de la jihadişti.

,,Acum am câştigat, a venit timpul să se întoarcă", a afirmat liderul de la Casa Albă într-o scurtă înregistrare video postată pe contul său de Twitter.

,,Băieţii noştri, tinerele noastre, oamenii noştri, se întorc toţi şi se întorc toţi acum", a adăugat el.

,,Ne luptăm de mult în Siria. Sunt preşedinte de aproape doi ani şi am trecut cu adevărat la o viteză superioară şi am câştigat împotriva grupării Statul Islamic", a mai spus el.

,,I-am bătut şi i-am bătut bine. Am recucerit terenul. Şi acum a venit timpul ca trupele noastre să se întoarcă acasă", a mai spus el, evocând tristeţea pe care o simte de fiecare dată când îi scrie unui părinte sau unui partener că un soldat a murit în luptă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel