Şeful spionajului militar ucrainean: Transnistria nu reprezintă o mare ameninţare, dar este un factor de destabilizare în toată regiunea

S.I. Catalin |
Data publicării:
Şeful Direcţiei Principale de Informaţii Militare (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, Kirill Budanov. Sursa Foto: Twitter Defence intelligence of Ukraine
Şeful Direcţiei Principale de Informaţii Militare (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, Kirill Budanov. Sursa Foto: Twitter Defence intelligence of Ukraine

Şeful Direcţiei Principale de Informaţii Militare (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, Kirill Budanov, consideră că Transnistria nu reprezintă o ameninţare majoră pentru Ucraina, deşi regiunea rămâne în continuare un factor de destabilizare pentru întreaga regiune, informează agentia ucraineana de presa Ukrinform.

Răspunzând la întrebări despre Transnistria, Kirill Budanov a precizat, într-un interviu acordat cotidianului ucrainean NV: "Nu am avut nicio reacţie. Aceasta nu reprezintă o ameninţare majoră. Dar este un factor de destabilizare pentru întreaga regiune: România, Moldova şi noi".

În opinia lui Budanov, Transnistria este o problemă militară uriaşă pentru Rusia. La urma urmei, acesta este un teritoriu pe care Rusia îl controlează în totalitate, dar de care nu are nicio apropiere, deoarece se învecinează cu Moldova şi Ucraina.

,,Şi indiferent ce spun ei, nu pot realiza nimic serios acolo. Unităţile cu sediul în Transnistria sunt tot ce au acolo, adică aproximativ 1.300 de oameni. Acestea sunt trupele oficiale ruseşti din întreaga regiune. Cei mai mulţi dintre ei păzesc depozitele din satul Kolbasna. De asemenea, ei păzesc un centru radio în satul Maiac, iar în Tiraspol au sediu şi la Tiraspol'', a declarat şeful Direcţiei Principale de Informaţii Militare (GUR).

Comentând stările de spirit care domină în armata rusă, şeful serviciilor de informaţii ale apărării ucrainene a remarcat că forţele sunt complet demotivate.

,,Cu toate acestea, există o verticală militară - ei au comandanţii lor şi vor fi obligaţi să execute ordinele. Fie că le place sau nu, există un ordin şi vor trebui să îl urmeze. Există diferite opţiuni. Prin urmare, moralul lor nu este important. Vor executa ordinul", a spus Budanov, potrivit EpochTimes.

În plus, potrivit lui Budanov, în armata rusă există un deficit de forţă de muncă. În special, un număr foarte mare de generali ruşi, personal de comandă superior "a coborât la comanda batalioanelor, iar în unele cazuri a companiilor".

În acest context, Budanov a remarcat că, dacă şeful Statului Major General al Forţelor Armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov, a fost forţat să meargă pe linia frontului, "se pare că ceva s-a întâmplat acolo".

,,Există un singur motiv - eşecul în implementarea planurilor de înaintare. Ocupaţia eşuează, sunt în întârziere. Aveau principalul termen limită - să finalizeze 'operaţiunea specială' până la 24 aprilie - dar au eşuat cu asta. Un alt termen era să încheie operaţiunea, cel puţin în ceea ce priveşte Donbasul, până la 9 mai. Dacă vor eşua şi aici, acest lucru va complica şi mai mult coloratura politică a întregului proces", a spus el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel