Şeful spionajului canadian: Ameninţările cibernetice şi spionajul, provocări mai mari decât terorismul (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Spionajul şi Ameninţările cibernetice externe reprezintă o provocare strategică pentru securitatea internațională la fel ca terorismul, ba chiar mai mare, a afirmat marţi şeful Serviciului Canadian de Informaţii (CSIS), David Vigneault într-una din rarele sale apariţii publice, potrivit Reuters şi The Washington Times.

„Activităţile statelor ostile pot avea un efect coroziv asupra sistemelor şi instituţiilor noastre democratice“, David Vigneault, şeful Serviciului Canadian de Informaţii şi Securitate (CSIS).

El a precizat că amploarea, viteza şi impactul amestecului străin au crescut datorită internetului, reţelelor de socializare şi ieftinirii instrumentelor cibernetice, care au devenit mai accesibile.

,,Terorismul a ocupat pe bună dreptate o parte semnificativă a atenţiei noastre colective timp de aproape două decenii", a preciat Vigneault într-un discurs la Toronto.

,,Cu toate acestea, alte ameninţări la adresa securităţii naţionale - cum ar fi amestecul străin, pericolele cibernetice şi spionajul - reprezintă provocări strategice mai mari şi trebuie de asemenea combătute", a adăugat el.

Vorbind la Clubul Economic Canadian de la Toronto, David Vigneault a spus că serviciile secrete străine ostile adună informaţii politice, economice, comerciale şi militare în Canada.

El a precizat că CSIS a observat în special o intensificare a spionajului susţinut de state în domenii precum inteligenţa artificială, tehnologia verde şi reţeaua mobilă de a cincea generaţie.

Deşi Vigneault nu a menţionat vreun stat, notează Reuters, guvernele occidentale sunt tot mai îngrijorate de ceea ce consideră a fi o posibilă implicare a Chinei în reţeaua 5G şi în alte reţele de comunicaţii. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel