Șeful Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina (GUR) susţine că militarii ucraineni vor începe curând eliberarea peninsulei Crimeea

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Kirilo Budanov / youtube, pravda
Kirilo Budanov / youtube, pravda

Șeful Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina (GUR), Kirilo Budanov, a declarat, într-un interviu pentru site-ul ucrainean de ştiri TSN, că armata ucraineană va fi în curând capabilă să elibereze peninsula Crimeea ocupată de Rusia.

Publicația scrie că atunci când a fost întrebat când vor intra trupele ucrainene în Crimeea, șeful Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina (GUR) a răspuns "În curând".

Se remarcă faptul că Budanov nu a numit data exactă începerii eliberării peninsulei Crimeea, ci doar a dat asigurări că eliberarea acesteia de sub ocupaţie rusă se va întâmpla în curând.

De asemenea, șeful Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina (GUR) a asigurat că desfăşurarea mercenarilor Wagner în Belarus nu sperie deloc Forțele Armate Ucrainene. Budanov a calificat amenințarea de securitate pe care o reprezintă prezenta mercenarilor Wagner în Belarus ca fiind nerealistă.

Potrivit lui Budanov, nu s-a înregistrat o creștere a numărului de trupe rusești de ocupație. ,,Sunt la fel de multe ca și până acum. Dar mobilizarea constantă le permite să refacă în mod constant pierderile suferite", a declarat șeful Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina (GUR).

În ultimele două zile, luptele s-au intensificat în sudul Ucrainei în două zone de pe linia frontului, arata o analiză, din 29 iulie, a serviciilor de informații ale Ministerului britanic al Apărării.

La sud de Orikhiv, se pare că luptele se concentrează în apropierea satului Robotine, în zona de responsabilitate a Armatei 58 de Arme Combinate a Rusiei.

"La 80 de kilometri spre est, trupele ucrainene au învins unități ale Regimentului 247 de Asalt Aerian din cadrul Forțelor Aeropurtate Ruse și au capturat satul Staromaiorske."

Între timp, în nord, alte unități ale trupelor aeropurtate rusești continuă operațiunile ofensive în pădurea Serebrianski, la vest de Kreminna, dar nu au obținut succese semnificative.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel