Șeful informațiilor militare ucrainene: Direcția principală de atac nu va fi în Harkov. Rusia plănuiește o ofensivă puternică mai la nord, în Sumîi

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Situația Ucrainei s-a complicat substanțial în ultimele săptămâni. Rămase fără muniție, depășite și numeric, forțele ucrainene sunt nevoite să se retragă din fața atacurilor rusești, iar lucrurile se pot agrava, confirmă pentru NYT șeful Direcției de Informații a Armatei ucrainene, Kirilo Budanov, citat și de DefenseRomania.

Șeful HUR, estimează că forțele ucrainene vor putea să-și întărească liniile și să stabilizeze frontul din Harkov în următoarele zile.

Cu toate acestea direcția principală de atac nu va fi aici. Budanov se așteaptă ca Rusia să lanseze un nou atac la nord de Harkov, în regiunea Sumîi.

Harta Ucrainei / Sursa: earth3dmap

El a declarat, într-un comentariu pentru The New York Times, că atacurile rusești în regiunea Harkov vor continua încă trei sau patru zile.

„După aceea, este de așteptat ca trupele ruse să facă o ofensivă puternică în direcția Sumîi, un oraș la aproximativ 140 km nord-vest de Harkov”, scrie publicația, citându-l pe Budanov.

 

Ofensiva rusă asupra regiunii Harkov

 

Generalul Kirillo Budanov,  aflat chiar în Harkiv, recunoștea că „În fiecare oră, această situație devine critică”.

Armata ucraineană încearcă să redirecționeze trupele din alte zone de linie a frontului pentru a-și consolida apărarea în Harkiv. „Toate forțele noastre sunt fie aici, fie în Ceasiv Yar”, a spus Budanov , referindu-se la un bastion ucrainean aflat la aproximativ 190 de km mai la sud, pe care trupele ruse au atacat-o în ultimele săptămâni . „Am folosit tot ce avem. Din păcate, nu avem pe nimeni altcineva în rezerve”.

Rușii și-au intensificat recent ofensiva în regiunea Harkov. S-a raportat că oponenții au reușit să preia controlul asupra unui număr de așezări. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că  inamicii au reușit să obțină succes tactic  în timpul luptelor pentru orașul Vovceansk, care este situat nu departe de graniță.

Perioada următoare va fi o etapă crucială. Cele mai fierbinți zone ale frontului sunt acum în direcția Harkiv.

În doar câteva zile, au căzut o serie de sate. Cu o pătrundere de aproape 8 km în adâncime, aceasta putând fi cea mai rapidă ofensivă a Rusiei exceptând avansul din primele săptămâni de război. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel