GUR ucrainean: Rușii au adus în Herson 40.000 de militari. Sunt cele mai pregătite trupe ale lor, dar orașul va cădea până în decembrie (gen. Budanov)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Kirilo Budanov, youtube / Ukrainska Pravda
Foto: Kirilo Budanov, youtube / Ukrainska Pravda

Gen. Kirilo Budanov crede că operațiunea de eliberare a Hersonului poate dura până la sfârșitul lunii noiembrie. 

În prezent, regiunea Herson găzduiește cele mai pregătite forțe de luptă ale armatei ruse, la care recrutează și trupe mobilizate.

Gen. Kirilo Budanov a recunoscut că în prezent vremea rea pune probleme ambelor armate ”Terenul nu este circulabil. Și nici măcar nu poți deplasa vehiculele pe șenile pe teren timp de câteva zile imediat după ploaie”, a spus acesta.

Șeful GUR arată că în zona Herson au fost aduși cei mai pregătiți militari de care dispune în prezent Federația Rusă și a vorbit și despre tactica pe care încearcă să o pună în aplicare forțele ucrainene.

Gen. Budanov susține că se dorește încercuirea trupelor ruse staționate în zona Herson, dar operațiunile sunt îngreunate de răspunsul rușilor.

”Deci componenta de luptă este de aproximativ 40.000 (de militari n.r.)” Trupele ruse sunt dispuse în toată regiunea Herson: atât în orașul Herson, cât și pe ambele maluri ale Niprului.

”Există trupe care sprijină acțiunile malului de vest, dar care sunt staționate pe malul estic”, a explicat generalul.

 

Eventuala distrugere a barajului centralei hidroelectrice Kahovska

 

”Dacă rușii iau o astfel de decizie, vor arunca doar în aer drumul care trece peste baraj pentru a face imposibilă folosirea vehiculelor noastre și, de asemenea, ecluzele de apă ale barajului, ceea ce va afecta doar parțial barajul”, mai declară Budanov.

Potrivit oficialului, distrugerea barajului s-ar putea întâmpla doar dacă Hersonul va trece în mâinile ucrainenilor, iar rușii vor fi nevoiți să se retragă. ”După retragerea de pe malul de vest, s-ar putea întoarce să facă asta (să distrugă barajul n.r.) pentru a ne împiedica înaintarea spre malul de est”, mai opinează generalul Krilo Budanov.

 

Situația din Herson este îngrijorătoare pentu ruși. Armata și-a retras echipamentele de pe aerodromul Cernobaivka (Armata Ucrainei)

 

Evacuarea populației și furtul rămășițelor lui Potemkin din Herson preced intențiile Rusiei de a accelera retragerea din zonă.

De asemenea, retragerea echipamentelor de pe aerodromul Cernobaivka este un alt indiciu că trupele ruse nu vor să mai experimenteze scenariul Harkiv, atunci când au fost nevoite să se retragă în grabă și să lase în urmă echipamente valoroase.

Trebuie spus că Armata rusă nu și-a retras echipamentele de pe aerodromul din Cernobaivka nici măcar în urma loviturilor devastatoare primite, pe timpul verii, de la forțele ucrainene. 

Rusia a eliberat 52 de prizonieri ucraineni pe 29 octombrie, arată șeful biroului președintelui Andrii Yermak. Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina a predat peste 50 de prizonieri de război.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel