Budanov, șeful spionajului militar ucrainean, predicții îndeplinite, estimări în derulare și previziuni viitoare: ”Caucazienii vor fi primii care se vor separa de Rusia”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Kiril Budanov
Kiril Budanov

Până acum, dintre oficialii ucraineni, cele mai precise prognoze au fost făcute de șeful Direcției Principale de Informații, Kirilo Budanov. El a fost cel care, cu câteva zile înainte de începerea invaziei, a prezis cel mai bine ce va avea loc.

Prima  prognoză a șefului GUR, Kirilo Budanov, se referea chiar la scenariul invaziei pe scară largă a Rusiei. Pe 22 februarie, Zelenski a ținut o ședință cu președinții partidelor și șefii structurilor de securitate.

La această întâlnire, potrivit publicației Ukrainska Pravda, Budanov a povestit cum s-ar putea întâmpla invazia: rușii ar putea începe un război în Donbass, Herson și Harkov, dar exista o amenințare la adresa Kievului, iar rușii puteau încerca să intre de la Cernobîl.

Șeful serviciului de informații nu a greșit în prezicerea că Belarus nu va intra în război. „Cred că conducerea belarusă va avea simțul să nu cedeze provocărilor și să înțeleagă că Moscova dorește să atragă Belarusul într-un conflict deschis cu Ucraina ”, a spus el în mai.

 

”Punctul de cotitură”

 

Budanov a povestit câte rachete și drone iraniene au rămas în Rusia Rezervele de rachete ale Rusiei sunt aproape epuizate, iar în depozite au mai rămas doar aproximativ 13% din rachetele sistemului Iskander, 43% din rachetele Kalibrs și aproximativ 45% dintre rachetele Kh-101 și Kh-555.

În mai, șeful informațiilor a spus că războiul cu Rusia va ajunge la un punct de cotitură pe la jumătatea lunii august. Astfel, în august, Budanov declara „Punctul de cotitură a început deja, pentru că rușii și-au dat seama că războiul nu este undeva în altă parte a lumii, ci la ei”. Ulterior, armata ucraineană a eliberat aproape toată regiunea Harkiv și a lansat o contraofensivă asupra Hersonului.

Previziunea lui Budanov din iunie, că insula Șerpilor va fi eliberată, s-a adeverit și ea. Pe 30 iunie, trupele ruse au părăsit insula ca un „gest de bunăvoință”.

 

La sfârșitul primăverii, toate acestea ar trebui să se termine

 

Predicția șefului de informații că nu vor exista acțiuni de protest în Rusia din cauza războiului s-a adeverit parțial. Au fost mai multe acțiuni de protest în Federația Rusă în septembrie după anunțul mobilizării, dar nu pot fi numite unele de amploare.

În aprilie, când a avut loc primul val de amenințări nucleare rusești, Budanov a spus că utilizarea armelor nucleare de către Rusia este puțin probabilă - în opinia sa, acesta este un element de șantaj al întregii lumi.

Cum se poate termina războiul din Ucraina, conform previziunilor lui Budanov? 

Șeful GUR consideră că până la sfârșitul acestui an, majoritatea ostilităților active se vor încheia, iar războiul se va încheia în 2023, odată cu ajungerea Ucrainei la frontierele din 1991, deci și cu o viitoare redobândire a Crimeei. ”Până la sfârșitul anului, vom face progrese semnificative, acestea vor fi victorii semnificative, veți vedea în curând”, declara Budanov pentru Obozrevatel.

Astfel, Budanov a mai prezis că Forțele Armate ale Ucrainei vor intra în Crimeea la sfârșitul primăverii.

”După încheierea războiului, va începe un proces politic foarte serios legat de schimbările din actuala Federație Rusă: anumite regiuni vor fi separate de Rusia... Moscova ne va plăti despăgubiri”.

Budanov anticipează și declanșarea unor mișcări de secesiune în interiorul F. Ruse.

”F. Rusă este un teritoriu prea mare care există de destul de mult timp.

După încheierea războiului, va începe un proces politic foarte serios legat de schimbările din actuala Federație Rusă: anumite regiuni vor fi separate de Rusia (...).

Caucazienii, cred, vor fi primii care se vor separa, nu vor fi doar caucazieni.

De îndată ce regimul se va prăbuși, totul se va prăbuși”, estimează șeful GUR.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel