Șeful Armatei ruse arată cu degetul către România în înarmarea Ucrainei. Gherasimov anunță că Rusia a stabilizat frontul care se întinde pe 815 km

Președintele rus Vladimir Putin și Valeri Gherasimov, șeful Marelui Stat Major al Armatei ruse. Foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin și Valeri Gherasimov, șeful Marelui Stat Major al Armatei ruse. Foto: Kremlin

Situaţia de pe front este în prezent stabilizată, lungimea liniei de contact în Ucraina fiind de 815 km, a anunţat, joi, în timpul unui briefing susţinut în faţa ataşaţilor militari ai statelor străine, şeful Statului Major General al Forţelor Armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov.

"Grupurile de trupe ale Forţelor Armate Ruse au intensificat acţiunile militare, provocând pagube ireparabile inamicului în forţă de muncă şi echipamente. A fost preluat controlul asupra unui teritoriu al Ucrainei de cinci ori mai mare decât ocupau anterio, republicile populare Lugansk şi Doneţk. În prezent, linia de contact s-a întins pe 815 km" - a spus Gherasimov, citat de Rador.

După cum a subliniat Gherasimov, pentru stabilizarea situaţiei, protejarea noilor teritorii şi continuarea ofensivei, a fost necesară creşterea componenţei trupelor şi a fost efectuată o mobilizare parţială, în cadrul căreia 300.000 de cetăţeni au fost chemaţi din rezervă. Fără a aştepta citaţii, peste 20.000 de oameni au intrat în cadrul trupelor ca voluntari. Mobilizarea a făcut posibilă creşterea capacităţilor de luptă ale trupelor, creşterea numerică a personalului de luptă şi crearea de rezerve suplimentare, a subliniat şeful Statului Major General.

 

Gherasimov a vorbit și el de sprijinul militar acordat Ucrainei, indicând și România

 

"SUA şi aliaţii săi sporesc, în mod constant, volumul asistenţei militare pentru Kiev cu scopul prelungirii conflictului. '...' Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Polonia şi România au cea mai semnificativă contribuţie la furnizarea de arme", a spus Gherasimov.

Amintim că tot azi, Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a ţinut să precizeze că, în acest moment, au fost deja făcute comenzi pentru arme şi muniţie, și nu numai către SUA, ci și către Germania, Franța, Slovacia, Cehia, România și alte țări. 

,,În acest moment, au fost făcute deja comenzi, şi nu numai în SUA, ci şi în Germania, Franţa, Slovacia, Cehia, România şi alte ţări. Şi am să vorbesc sincer, fără a dezvălui mari secrete, am o mulţime de contracte semnate pentru a ne furniza armele necesare şi muniţia corespunzătoare. Şi ştiu sigur, miniştrii apărării sau secretarii apărării din diferite ţări îmi spun că şi ei au semnat contracte similare”, a spus ministrul ucrainean al Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel