România se află pe lista ţărilor care vor livra Ucrainei arme şi muniţii pe parcursul anului 2023

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Livrare de arme în Ucraina / Foto: DoD
Livrare de arme în Ucraina / Foto: DoD

Pentru anul viitor au fost semnate o mulțime de contracte pentru aprovizionarea Ucrainei cu armele și munițiile necesare, asistența va fi primită pe tot parcursul anului, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov. Oficialul ucraineana a ţinut să precizeze că, în acest moment, au fost deja făcute comenzi pentru arme şi muniţie, și nu numai către SUA, ci și către Germania, Franța, Slovacia, Cehia, România și alte țări. 

,,Industria militară americană lucreaza deja. Cu alte cuvinte, una dintre temele-cheie ale fiecărei întâlniri din cadrul 'formatului Ramstein' (cum sunt numite întâlnirile Grupului de Apărare al Ucrainei cu alte naţiuni) este implementarea capacităţilor ţărilor care sprijină Ucraina în acest război'', a precizat Oleksii Reznikov, potrivit Ukrainska Pravda.

Inaltul oficial de la Kiev a subliniat că ţara a semnat numeroase contracte cu alte naţiuni pentru a dispune de arme în lunile următoare.

,,În acest moment, au fost făcute deja comenzi, şi nu numai în SUA, ci şi în Germania, Franţa, Slovacia, Cehia, România şi alte ţări. Şi am să vorbesc sincer, fără a dezvălui mari secrete, am o mulţime de contracte semnate pentru a ne furniza armele necesare şi muniţia corespunzătoare. Şi ştiu sigur, miniştrii apărării sau secretarii apărării din diferite ţări îmi spun că şi ei au semnat contracte similare”, a spus ministrul ucrainean al Apărării.

Totodată, Reznikov a susţinut că Ucraina va primi “cadouri” pentru militari anul viitor, adăugând că acest lucru se va întâmpla pe parcursul întregului an, adică în fiecare lună.

,,Şi voi discuta deschis, fără să dezvălui mari secrete, am multe contracte semnate pentru a ne furniza armele necesare şi muniţia corespunzătoare. Şi ştiu sigur, miniştrii apărării sau secretarii apărării din diverse ţări îmi confirmă că şi ei au semnat contracte similare'', a spus el.

Agenţia ucraineană a reamintit că ministrul apărării din SUA, Lloyd Austin, a informat încă din noiembrie că cel puţin şase ţări au anunţat mai mult ajutor militar pentru Ucraina la a şaptea reuniune a aşa-numitului format Ramstein.

De altfel, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns miercuri în Statele Unite, în prima sa vizită în afara ţării de când a început invazia rusă, la 24 februarie, pentru a obţine mai mult ajutor pentru apărarea Ucrainei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel