Şefa diplomaţiei suedeze: Cererea noastră de aderare la NATO a fost semnată oficial

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Şefa diplomaţiei suedeze Ann Linde a semnat cererea de aderare a ţării sale la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), informează marţi DPA.

"Cererea noastră de aderare la NATO a fost semnată oficial", a scris Linde pe contul său de Twitter.

Urmează ca această cerere să fie trimisă secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, imediat ce Finlanda va semna şi ea o cerere de aderare, a adăugat şefa diplomaţiei suedeze.

Suedia şi Finlanda, care după declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei au decis să-şi înainteze candidaturile pentru a deveni membre ale NATO, vor să-şi depună cererile de aderare împreună.

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto şi guvernul finlandez au decis deja în favoarea unei asemenea cereri, însă Parlamentul finladez va vota asupra ei marţi.

Guvernul suedez a luat luni decizia finală asupra depunerii cererii de aderare la NATO.

"Pare un lucru mare, pare un lucru serios, pare ca şi cum am găsit ceea ce credem noi că este cel mai bine pentru Suedia", a spus Linde, potrivit Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel