Securitate Energetică: Începe conectarea rețelelor electrice între Slovenia şi Ungaria

S.I. Catalin |
Data publicării:

Slovenia a început să construiască o rețea de energie electrică cu Ungaria.

După două decenii de când a fost lansată această idee, va începe construirea reţelei electrice de înaltă tensiune de 400 kV între Slovenia şi Ungaria, după ce Agenţia pentru Reglementare în Domeniul Energiei din Slovenia a aprobat finanţarea proiectului, a informat mass-media locală, potrivit Rador.

Reţeaua electrică de 80,5 kilometri lungime, care va face legătura între localitatea slovenă Cirkovce şi Prince, localitate aflată în Ungaria, va fi gata până în prima jumătate a anului 2021 şi va costa 120-130 de milioane de euro, din care o parte va fi finanţată de Uniunea Europeană.

Reţeaua electrică va traversa pe o porţiune de aproximativ 1,2 kilometri teritoriul Croaţiei.

Investiţia va avea un rol major în stabilirea pieţelor interne ale UE a energiei electrice şi în procesul de intesificarea a integrării pieţelor regionale de energie.

Noua linie electrică va îmbunătăți fiabilitatea sistemului de rețea din Slovenia și va permite țării să acceseze piețele de energie electrică din est.

Aceasta fiind o linie internațională de energie electrică, operată de ELES, HOPS (operatori slovaci de energie) și operatorul maghiar de rețea MAVIR, ELES nu va fi obligată să plătească pentru utilizarea segmentului care se întinde în Croația, mai spune sloveniatimes.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel