Securitate energetică. Elveţia dă o puternică lovitură proiectului rusesc Nord Stream

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un tribunal elvețian a emis o hotărâre judecătorească prin care sunt interzise plățile către Gazprom ce urmează a fi efectuate de operatorii conductelor Nord Stream și Nord Stream-2.

Decizia tribunalului elvețian vine ca măsură interimară în baza deciziei Tribunalului internaţional de arbitraj de la Stockholm, în urma căreia Gazprom trebuie să plătească companiei ucrainene Naftogaz suma de 2,65 miliarde dolari, după o dispută de durată dintre cele două companii pe tema livrărilor de gaze naturale, scrie ru.reuters.com, citat de portalul Deschide.md.

Ca urmare a acestei interdicții, toate plățile Nord Stream și Nord Stream-2 în favoarea Gazprom trebuie trimise executorilor elvețieni.

În acelaşi timp, secretarul american al energiei, Rick Perry, se află în această săptămână într-un tur oficial în mai multe state est-europene printre care şi Ucraina, Polonia, Ungaria și Cehia. Prin vizitele sale, secretarul american al energiei încearcă să ofere Ucrainei și Poloniei o alternativă la gazul și cărbunele din Rusia.

Rick Perry, aflat deja în Ucraina, a spus că Ucrainei ș Europa nu ar trebui să devină ostatice şi nu trebuie să depindă de aprovizionare cu resurse de energie dintr-o singură sursă, potrivit 112.international.

SUA vor sprijini Ucraina în contracararea construcției conductelor de gaz Nord Stream 2 și Turk Stream, a declarat ministrul american al energiei, Rick Perry, la reuniunea cu premierul Ucrainei, Volodymyr Groysman.

,,Statele Unite își exprimă în mod clar dezacordul față de construcția conductelor de gaz Nord Stream 2 și Turk Steam, motivele care sunt clar înțelese. Cetățenii Ucrainei și ai Europei nu ar trebui să devină ostatici ai aprovizionării cu resurse de energie dintr-o singură sursă. Acest mesaj ar putea fi îmbunătățit prin faptul că am vrut să spunem că suntem gata să fim partenerul Ucrainei. Acesta este mesajul președintelui american Donald Trump", a spus Perry, potrivit 112.internationa.

Potrivit lui, SUA este gata să lucreze în parteneriat cu Ucraina în sectorul energetic.

,,Vrem să oferim sprijin în cadrul reformării structurii dvs., a guvernului dumneavoastră. Spre exemplu, dorim să sprijinim eforturile Naftogaz privind distribuția și producția de gaze. În plus, dorim să vă susținem eforturile în privința liberalizării pieței energiei electrice și să îmbunătățim transparența activității în acest sector'', a mai spus secretarul american al energiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel