Secretarul general al ONU cere Siriei 'să avanseze spre o soluţie politică'

Eduard Pascu |
Data publicării:
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a cerut miercuri Siriei să ''avanseze spre o soluţie politică'' în lipsa căreia, a spus el, este posibil ca ţările donatoare să nu susţină reconstrucţia ţării, relatează AFP.

"Aş dori să fac un apel puternic: trebuie să înaintăm către o soluţie politică", a declarat el în timpul unei reuniuni informale cu membrii Naţiunilor Unite în răspuns la o intervenţie a reprezentantului sirian, transmite Agerpres.

"Primul pas foarte important este deblocarea activităţii Comitetului constituţional" creat de ONU cu Siria, în ciuda multiplelor dificultăţi, a adăugat el.

Conflictul din Siria, declanşat în martie 2011 cu reprimarea manifestaţiilor pro-democraţie de către Damasc, s-a soldat cu peste 380.000 de morţi, dintre care peste 115.000 de civili, şi milioane de strămutaţi şi refugiaţi.

Vezi și: Conferința de pace de la Berlin: Acord privind războiul din Libia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel