Secretarul general al NATO: Finlanda şi Suedia vor semna marţi protocolul de aderare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Finlanda şi Suedia vor semna marţi protocolul de aderare la NATO, pentru a deveni oficial state membre, a anunţat joi secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, conform Reuters.

Protocolul trebuie ratificat de parlamentele tuturor celor 30 de ţări care fac deja parte din NATO, iar astfel cele două ţări nordice vor fi primite în Alianţă şi vor beneficia de clauza de apărare colectivă a acesteia.

NATO a anunţat miercuri că a invitat Suedia şi Finlanda să devină membre ale Alianţei Nord-Atlantice. "Am decis astăzi să invităm Finlanda şi Suedia să devină membre ale NATO şi am decis să semnăm protocoalele de aderare", au declarat liderii Alianţei într-o declaraţie comună.

"Aderarea Finlandei şi Suediei va face ca aliaţii să fie mai în siguranţă, NATO mai puternică şi zona euro-atlantică mai sigură", se subliniază în textul citat, potrivit Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel