Secretarul General Adjunct al NATO, către conaţionali: Să realizăm un Salt Istoric, de la naţiune în eternă dezvoltare la stat dezvoltat. De la periferia, în inima Europei

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Adresându-se studenţilor şi profesorilor de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii de la Timişoara, cu ocazia deschiderii noului an universitar 2022-2023, Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, s-a adresat, în anumite pasaje ale alocuţiunii sale, tuturor românilor.

,,În acest nou moment de cotitură în istoria naşţiunii, acesta trebuie să fie nivelul nostru de ambiţie: să ne propunem să realizăm un Salt Istoric, de la natiune în eternă dezvoltare la acela de stat dezvoltat. De la periferia, în inima Europei. De la copiii ascultători, la co-decidenţi ai proiectului European'', a spus Mircea Geoană.

,,Un salt de voinţă, de mentalitate, de inteligenţă, de efort şi de morală. Un salt care să cuprindă nu doar viaţa politică, ci şi economia, educaţia, societatea. Un salt unitar către un nou ţel. (…) Momentul este propice. Căci în orice criză, în orice furtună, se ascund numeroase oportunităţi. (…) Decât să ne plângem şi să arătăm cu degetul, este mai important ca noi să înţelegem că nu mai e timp de pierdut. (…) Aşa cum spunea Regele Mihai, al cărui nume Universitatea voastră îl poartă cu mândrie”, a precizat Secretarul General Adjunct al NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel