Secretarul de stat american Mike Pompeo, îngrijorat de atacurile cibernetice care au vizat spitale din Cehia

Cristian Soare |
Data publicării:
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo

Secretarul de stat american Mike Pompeo şi-a exprimat sâmbătă îngrijorarea în legătură cu "atacurile cibernetice răuvoitoare" care au vizat spitale din Cehia ce luptă împotriva noului tip de coronavirus, informează AFP şi Reuters.

"În timp ce lumea luptă împotriva pandemiei de COVID-19, atacurile cibernetice răuvoitoare, care perturbă capacitatea spitalelor şi sistemelor de sănătate ce furnizează servicii esenţiale, riscă să aibă efecte mortale", a subliniat Pompeo. "Oricine se angajează într-o asemenea activitate trebuie să se aştepte la consecinţe", a atenţionat el, transmite Agerpres.

Mai multe spitale cehe au informat recent că au fost ţinta unor tentative de atacuri cibernetice la care au reuşit să reziste. "Situaţia este acum calmă, am înregistrat incidente punctuale care au fost dejucate", a declarat vineri ministrul ceh al sănătăţii Adam Vojtech.

Agenţia naţională cehă pentru securitate informatică şi cibernetică Nukib a avertizat joi împotriva unor posibile atacuri "în următoarele zile".

Spitalele din oraşele Olomouc şi Ostrava, din estul Cehiei, precum şi alte instituţii, au anunţat apoi că au fost ţinta unor atacuri, care au eşuat, împotriva sistemelor lor informatice. Nukib nu a precizat de unde puteau să provină aceste atacuri.

Într-un raport publicat anul trecut, Agenţia Nukib a desemnat Rusia şi China drept ţările care reprezintă cea mai mare ameninţare pentru securitatea cibernetică cehă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel