„Sea Breeze” a sporit cooperarea între SUA și aliați în Marea Neagră

H.D. Hartmann |
Data publicării:
USS Porter, sursă foto: US Navy
USS Porter, sursă foto: US Navy

Exercițiul militar comun „Sea Breeze” este un exercițiu maritim anual, multinațional, condus de către  SUA și Ucraina și conceput pentru a spori interoperabilitatea între țările participante și pentru a consolida securitatea regională în Marea Neagră.

La începutul lunii august mai multe forțe militare au efectuat o misiune de formare comunnă în Marea Neagră.

Alături de  distrugătorul de rachete ghidate USS Porter (DDG 78) au mai participat o aeronavă P-8A Poseidon de patrulare maritimă (MPA) de la Escadronul 4 VP-47, asociate cu patru avioane de luptă F-16 Falcons de la 31th Fighter Wing, Aviano Base Air, din Italia, KC-135 Stratotankers din a 100-a aripă aeriană Refuleing, Mildenhall, Anglia și un MQ-9 Reaper, alocat de către grupul expediționar 52 din Miroslawiec Air Base, Polonia.

SUA, Italia și Polonia au format un trio militar de zile mari. Unitățile participante au realizat scenarii de instruire care includeau manevre tactice și comunicări.

Misiunea de instruire care aut loc în apele internaționale și spațiul aerian din Marea Neagră și a fost concepută pentru a antrena forțele americane să se integreze, să opereze și să comunice cu alte forțe militare aliate în timp ce execută operațiuni de suprafață și aeriene.

Având în vedere că peste 90% din economia globală si comunicarea digitală călătorește prin oceanele lumii, protejarea domeniului maritim nu a fost niciodată mai importantă. Ca atare declarațiile Marinei militare americane sunt fără echivoc: integrarea aliaților cu Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în timpul acestei misiuni de formare a permis realizarea unei pregătiri realiste și relevante pentru a consolida siguranța maritimă în regiunea Mării Negre.”

Scopul acestui eveniment de antrenament a fost să se exercite comanda și controlul într-un mediu de formare comună cu Forțele Aeriene din SUA pentru a crește competența tactică, iar echipajul Porter a făcut exact asta, a declarat comandorul Craig Trent, ofițerul comandant al lui USS Porter. „Această formare ne-a permis să continuăm să ne bazăm pe capacitatea noastră combinată de a răspunde rapid și eficient la orice amenințări din mediul maritim complex.”

USS Porter și P-8A Poseidon își desfășoară activitatea în prezent în Marea Neagră, după participarea la a 20-a ediție exrcițiului Sea Breeze. 

Astfel de misiuni comune de formare sunt esențiale pentru pregătirea forțelor militare ale Statelor Unite și demonstrează capacitatea noastră de a integra platforme pe mai multe domenii.

Flota a 6-a a SUA, cu sediul central în Napoli, Italia, desfășoară o gamă largă de operațiuni comune și navale, deseori în concordanță cu parteneri asociați, aliați și intermediari, pentru a promova interesele naționale ale SUA și securitatea și stabilitatea în Europa și Africa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel