Se poate și civilizat. Fregata rusă “Amiral Essen” a avut o interacțiune profesionistă cu fregata franceză  “Auvergne”, în Marea Neagră (Video)

Cătălin Costea |
Data publicării:
Amiral Essen
Amiral Essen

În seara zilei de ieri, 14 decembrie, pe contul oficial al Statului Major al Forțelor Armate Franceze a fost publicată o înregistrare video și audio privind interacțiunea care a avut loc în cursul zilei între fregata franceză “Auvergne” și cea rusă “Amiral Essen”, în Marea Neagră.

În mod îmbucurător, dar neobișnuit pentru partea rusă care în ultimii ani a avut o atitudine ostilă dusă până la agresivitate față de mijloacele navale ale NATO prezente în apele internaționale din Marea Neagră, de data aceasta navele de luptă au interacționat civilizat, respectând normele de navigație stabilite pentru această categorie de ape.

 

 

După apropierea fregatei ruse, sosită în zonă în mod evident pentru a monitoriza activitatea navei franceze, aceasta din urmă a inițiat contactul radio pe canalul 16 (156,8 MHz) de comunicații, canal internaţional rezervat pentru situații de urgenţă, securitate şi apel în fonie (voce).

Răspunsul părții ruse a venit imediat și, într-o manieră aproape atipică pentru o navă de luptă rusească aflată într-o astfel de misiune în Marea Neagră, și-a prezentat la rândul ei apartenența de stat și a mulțumit fregatei franceze pentru faptul că menține o distanță de două mile marine.

Ulterior, au fost transmise direcțiile și vitezele de deplasare abordate de cele două nave, iar partea franceză a mulțumit pentru informarea primită.

Comportamentul fregatei rusești este cu atât mai bizar cu cât are loc într-un moment tensionat între Rusia și țările occidentale, din cauza problemei ucrainene, iar în astfel de situații Rusia de regulă plusează, evitând gesturi conciliante de teama ca acestea să nu fie considerate semne de slăbiciune. O explicație rezonabilă ar fi aceea că situația se încadrează în concesiile stabilite între președinții Vladimir Putin și Joe Biden în urmă cu o săptămână, și poate constitui un nou indiciu că între NATO și Rusia s-a trecut deja la aplicarea unui acord menit să evite intervenția militară în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel