Se pare că rușii s-au înarmat cu ''rachete de tip bumerang'': Sistemul Iskander ''refuză să mai lupte'' în Ucraina (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Rachetă Iskander rusească
Rachetă Iskander rusească

Un nou videoclip cu eșecul complexului de rachete tactice rusești Iskander, folosit de forţele ruse de ocupaţie pentru a bombarda oraşele Ucrainene, a fost publicat pe reţele de socializare.

Rusia a continuat seara trecută să atace oraşele ucrainene, folosind rachete tactice lansate din sistemele Iskander. Cu toate acestea, după cum se poate observa în materialul video de mai jos, unele dintre rachetele pe care forţele ruse de ocupaţie le-au lansat au ''refuzat să execute ordinul'' şi au făcut cale întoarsă către unitatea de lansare.

Potrivii mass-mediei ucrainene aceste imagini au fost surprinse de mai mulţi martori oculari din oraşul Belgorod, de unde au fost lansate rachetele ruseşti.

Agenţia ucraineană de presă UNIAN a precizat că, în dimineaţa acestei zile, pe canalele de Telegram ale unor persoane din oraşul Belgorod au fost raportate mai multe lansări nereuşite ale unor rachete ruseşti.

„Două rachete Iskander nu au decolat, au căzut undeva în vecinătatea orașului”, se precizează într-unul dintre mesaje publicate pe Telegram.

Analiştii militari ucraineni ai publicaţiei Defense Express precizează, mai în glumă, mai în serios, că militarii ruşi au avut ocazia să asiste în premieră la un moment unic - au văzut cu ochii lor cum două rachete lansatre dintr-un sistem Iskander, trase asupra Ucrainei, fac cale întoarsă.

În materialul video publicat se poate observa cum o rachete a făcut un adevărat „show” – la o secundă după lansare nu îşi menţine traiectoria și se învârte de mai multe ori în aer.

Acesta nu este un incident izolat. Luna trecută, în oraşul Alchevsk, regiunea Luhansk ocupată temporar, trupele ruse au lansat mai multe rachete, dar propriul lor sistem de apărare aeriană a dat semne că ''refuză să execute ordinele''. 

Astfel, la scurt timp după lansare, o rachetă trasă din sistemul de apărare aeriană - cel mai probabil S-300 -  s-a întors literalmente la locul de lansare și a explodat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel