După militarii ruşi şi sistemele de rachete ''refuză să mai lupte'' în Ucraina (Foto/Video) O rachetă a făcut cale întoarsă la scurt timp după lansare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În oraşul Alchevsk, regiunea Luhansk ocupată temporar, trupele ruse au lansat o rachetă, dar propriul lor sistem de apărare aeriană a dat semne că ''refuză să execute ordinele''. Astfel, la scurt timp după lansare, o rachetă trasă din sistemul de apărare aeriană - cel mai probabil S-300 -  s-a întors literalmente la locul de lansare și a explodat.

Un material video care surprinde aceste incident a fost publicat pentru prima dată, pe 24 iunie, pe canalul Telegram al Inform Napalm - platforma online din Ucraina specializată în culegerea de informaţii din surse deschise (OSINT). Analiştii militari ucraineni ai Inform Napalm au scris în mod ironic ca ruşii folosesc acum ,,o armă secretă care lovește singură”. Ulterior, materialul video a apărut şi pe paginile de Twitter ale altor analişti militari.

Astfel, imaginile surprind momentul în care una dintre rachetele trase de ruşi dintr-un sistem de de apărare antiaeriană și-a schimbat traiectoria după lansare și a lovit sistemul în sine.

Când și unde exact a avut loc evenimentul, nu există date care pot fi verificate din alte surse. Dar, potrivit unor informații oferite de mai mulţi martori oculari, publicate de mass-media ucraineană, incidentul ar fi avut loc în oraşul Alchevsk, în noaptea zilei de 23 spre 24 iunie 2022.

Site-ul ucrainean Liga.net precizează că, pe 19 iunie, jurnalistul militar Andri Tsaplienko a publicat pe Telegram lansarea unor rachete rusești de apărare antiaeriană S-300 din oraşul Alchevsk. Astfel, a fost înaintată ipoteza că lansarea eşuată a avut loc în timpul utilizării unui sistem S-300.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel