Scorpionii Albaștri au participat la exercițiul PUMA 19 din orașul Bemowo Piskie din Polonia

Eduard Pascu / 25 iun 2019 / 17:56

Armata SUA a anunțat luni că Grupul de luptă Polonia a participat la exercițiul PUMA 19, multinațional, alături de unitățile din Polonia, România și Republica Cehă, în poligonul Bemowo Piskie din Polonia.

Potrivit locotenentului Kealy Moriarty, exercițiul Puma 19 a oferit grupului de luptă o oportunitate de a dezvolta și a spori în continuare interoperabilitatea dintre aliați și națiunea gazdă. Statele Unite ale Americii au furnizat o companie de blindate și sprijin pentru comandă de misiune, Croația a particiat cu o baterie de artilerie, Royal Scots Dragoon Guard a furnizat un pluton de recunoaștere, iar Scorpionii Albaștri din România au oferit sprijin pentru artileria anti-aeriană.

Cu sprijinul Grupului de luptă Polonia, acest exercițiu este conceput pregătirea Brigăzii 15 de Infanterie Macanizată al Poloniei.

Acest exercițiu a fost împărțit în patru faze, care au început cu o alertă care a dus la mobilizarea unității. Unitățile au desfășurat apoi evenimente anti-hibride, care au testat interoperabilitatea dintre soldații multinaționali în situații cum ar fi salvarea personalului, manipularea IED, cooperarea cu autoritățile locale și patrularea. Exercițiul a fost apoi încheiat cu un eveniment comun.

"Aceasta a fost o mare oportunitate de interoperabilitate atât pentru trupe, cât și pentru Grupul de luptă ca un întreg", a declarat Cpt. Marc Speciale.

Forță de descurajare

 

Evenimentul culminant s-a axat pe operații ofensive și defensive și a încorporat un exercițiu de tragere alături de Grupul de luptă și al 15-lea MIB. M1 Abrams din SUA a coordonat și a luptat alături de Brigada de Infanterie Mecanizată în timpul acțiunilor de tragere pe timp de noapte. Tragerile au testat abilitățile soldaților americani și polonezi de a desfășura operațiuni ca o unitate solidă.

"Succesul grupului de luptă s-a datorat, în mare parte, soldaților comuni și echipelor de legătură care au muncit din greu pentru a asigura interoperabilitatea prin punerea împreună a puzzle-ului de comunicare", a spus coordonatorul operațiunii, Maiorul Justin Cassidy.

Grupul de luptă Polonia este compus din soldați din SUA, Croația, România și din Regatul Unit și lucrează alături de cea de-a 15-a brigadă mecanizată a Poloniei ca o forță de descurajare în nord-estul acestei țări.

Vezi și: Unitatea de Integrare a Forţelor NATO (NFIU) din România, recertificată de autorităţile naţionale

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy