Schimb de prizonieri. Rusia i-ar putea elibera pe marinarii ucraineni

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rusia i-ar putea preda pe cei 24 de marinari ucraineni arestaţi în largul Peninsulei Crimeea, ca parte a unui acord pentru un schimb de prizonieri cu Ucraina, încheiat anul trecut, informează vineri cotidianul rus Izvestia, citând o înaltă sursă diplomatică rusă, transmite Reuters.

Statele Unite ale Americii (SUA) şi Uniunea Europeană (UE) au îndemnat Moscova să-i elibereze pe marinarii care au fost plasaţi în detenţie înainte de a fi judecaţi, după ce Rusia a arestat, în noiembrie, trei nave ucrainene şi echipajele acestora.

Rusia a afirmat că navele au intrat în apele teritoriale ruseşti în mod ilegal. La rândul său, Ucraina susţine că cele două nave-canoniere şi un remorcher au fost capturate ilegal şi a acuzat Federaţia Rusă de agresiune militară.

 

Judecați înainte de schimb?

 

O sursă diplomatică căreia Izvestia nu-i dezvăluie identitatea a declarat că marinarii ar urma să fie judecaţi în Rusia înainte ca orice acord pentru un schimb de prizonieri să fie pus în aplicare, dar că există mulţi prizonieri ruşi deţinuţi în Ucraina care ar putea fi schimbaţi contra acestor marinari.

Deocamdată, nu a fost fixată o dată pentru procesul marinarilor.

Marinarii ucraineni plasaţi în detenţie au declarat că se consideră prizonieri de război, statut respins de Moscova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel