Sateliții și datele de navigație demonstrează un sprijin militar intens din EAU pentru bazele aeriene etiopiene, intermediat de companii europene

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Imaginile din satelit și datele de navigație au evidențiat sprijinul militar de amploare al Emiratelor Arabe Unite pentru bazele aeriene etiopiene.

Potrivit imaginilor din satelit, Abu Dhabi a angajat două companii din Europa pentru a efectua zboruri de sprijin militar către Etiopia.

Compania spaniolă "Europe Air" a organizat 54 de zboruri de sprijin militar între Emiratele Arabe Unite și Etiopia în mai puțin de o lună, iar compania ucraineană "Fly Sky Airlines" a efectuat 39 de zboruri militare de marfă în decurs de două luni. Conform site-ului Al Jazeera.net, aceste zboruri continuă.

Imaginile din satelit au dezvăluit, de asemenea, că bazele Samra și Aksum au fost scoase din serviciu după ciocnirile cu forțele Frontului Popular de Eliberare din Tigray.

Forțele Frontului Tigray au reușit să controleze bazele militare ale armatei etiopiene, iar acum acestea se află la aproximativ două sute de kilometri de capitala Etiopiei, Addis Abeba.

La 4 noiembrie 2020, au izbucnit ciocniri violente între armata etiopiană și Frontul Popular de Eliberare din Tigray, după ce forțele guvernamentale au intrat în regiune, ca răspuns la un atac asupra unei baze militare.

În urma unor lupte de mare intensitate, premierul etiopian, Abi Ahmed, a declarat victoria pe 28 noiembrie 2020, dar luptătorii Frontului Popular de Eliberare au recăpătat controlul în iunie 2021 asupra unei mari părți a Tigrayului, înainte de a avansa către regiunile învecinate Afar și Amhara.

Războiul care a izbucnit între forțele federale și Frontul de Eliberare al Poporului Tigray susținut de Armata de Eliberare Oromo a avut ca rezultat moartea a mii de oameni și strămutarea a peste două milioane de oameni.

Cu luni în urmă, o investigație a radioului german a sugerat că trei țări au fost implicate în sprijinirea guvernului etiopian în timpul războiului din Tigray, în nordul țării.

Echipa de jurnaliști de la Deutsche Welle a confirmat că există posibilitatea ca Eritreea, Somalia și Emiratele Arabe Unite să participe la război prin forțe regulate, arme și drone.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel