Săptămână neagră pentru Armata franceză. Alți doi soldați au fost uciși în Mali

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Militar francez în timpul unei operațiuni în Sahel. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Paris
Militar francez în timpul unei operațiuni în Sahel. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Paris

Doi soldaţi francezi au fost ucişi şi al treilea a fost rănit sâmbătă în nord-estul Mali într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Anunțul vine după ce luni, trei militari francezi au murit în circumstanţe similare.

Preşedintele Emmanuel Macron a "aflat cu mare tristeţe" despre moartea în regiunea Menaka a "doi soldaţi din Regimentului 2 de husari din Haguenau, sergentul Yvonne Huynh şi brigadierul Loďc Risser", se arată într-un comunicat al Palatului Elysee, potrivit Agerpres, care citează AFP.

Yvonne Huynh, în vârstă de 33 ani, este prima femeie din armata franceză ucisă în Sahel după intervenţia Serval în 2013. Loďc Risser avea 24 de ani. Amândoi erau angajaţi într-un regiment specializat în informaţii militare.

Aceste decese ridică la 50 numărul soldaţilor francezi care şi-au pierdut viaţa în Sahel din 2013 în operaţiunile antijihadiste Serval, apoi Barkhane, a precizat statul-major al armatelor.

"Autovehiculul lor a făcut obiectul unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat în cursul unei misiuni de strângere de informaţii", a precizat Palatul Elysee.

Viaţa camaradului lor rănit nu este în pericol, a adăugat documentul.

Emmanuel Macron a salutat memoria celor doi soldaţi, "căzuţi pentru Franţa în timp ce îşi îndeplineau datoria".

El a mai reafirmat "determinarea Franţei în lupta sa împotriva terorismului", la cinci zile după un alt atac mortal contra forţei Barkhane în centrul Mali.

La rândul său, ministrul francez al forţelor armate, Florence Parly, a adus un omagiu "tăriei angajamentului, curajului şi sacrificiului lor de sine".

Amintim că trei soldaţi francezi au fost ucişi luni, 28 decembrie 2020, în cursul unei operaţiuni în Mali, când vehiculul lor blindat a fost atins de un dispozitiv exploziv în regiunea Hombori (nord).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel