Sancţiunile SUA împotriva Rusiei în cazul Skripal au intrat în vigoare

Sebastian Florea / 27 aug 2018 / 17:24

Statele Unite şi-au extins luni sancţiunile împotriva Moscovei, cu noi restricţii asupra unor exporturi americane către Rusia care ar putea avea utilizare militară.

Anunţate la începutul lunii august, măsurile se bazează pe acuzaţia că guvernul rus este responsabil pentru otrăvirea aproape fatală a unui fost agent dublu rus, Serghei Skripal, cu o substanţă chimică în Marea Britanie la începutul acestui an. SUA au stabilit că 'guvernul Federaţiei Ruse a folosit arme chimice prin încălcarea legislaţiei internaţionale sau arme chimice letale împotriva unor cetăţeni ai săi', se arată într-un comunicat postat în Registrul Federal al SUA.

Rusia a negat în mod repetat acuzaţia, care a dus la expulzarea unor diplomaţi ruşi din Marea Britanie, din SUA şi din alte ţări aliate ale Londrei. Rusia a răspuns prin expulzări similare şi a ameninţat că va reacţiona şi la noile sancţiuni americane. Luni, Kremlinul a transmis că are nevoie de timp pentru a evalua impactul noilor sancţiuni americane înainte de a decide un orice posibil răspuns, potrivit Reuters. Kremlinul a precizat totodată că preşedintele rus Vladimir Putin va acţiona în linie cu interesul naţional al Rusiei.

Puterile occidentale, printre care SUA şi Uniunea Europeană, au impus deja o serie de sancţiuni împotriva Rusiei după ce aceasta a anexat peninsula ucraineană Crimeea în urmă cu patru ani. Rusia a răspuns la rândul său cu sancţiuni.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy