Sancțiuni Iran | Trump a autorizat noi măsuri împotriva Teheranului

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Mike Pompeo și Donald Trump
Mike Pompeo și Donald Trump

Secretarul de Stat al SUA Mike Pompeo a anunțat că președintele Donald Trump a autorizat impunerea de noi sancțiuni împotriva Iranului.

Pompeo a făcut anunțul în urmă cu puțin timp, în cadrul unei conferințe de presă. Noile sancțiuni vin după ce Iranul a atacat obiective americane în Irak.

Amintim că Iranul se află deja sub un val de sancțiuni din partea SUA, fapt care a adâncit criza și situația în care se află Teheranul. Președintele Trump anunțase în urmă cu două zile că ia în calcul noi sancțiuni împotriva Iranului, ca răspuns la atacul împotriva obiectivelor SUA.

În cadrul conferinței, Pompeo a subliniat că sancțiunile sunt de ordin diplomatic, dar și economic. El a reiterat faptul că generalul Qassan Soleimani, asasinat de SUA în Irak pe 3 ianuarie, plănuia ”atacuri iminente” asupra Statelor Unite.

 

Ce presupun noile sancțiuni ale SUA împotriva Iranului

 

Potrivit Agerpres, în total, opt oficiali iranieni sunt vizaţi de noua serie de sancţiuni, printre ei fiind şi secretarul Consiliului Suprem de Securitate Naţională, Ali Shamkhani.

Cele mai mari companii iraniene din sectorul siderurgic, producătoare de oţel, cupru şi aluminiu, sunt de asemenea ţinta acestor sancţiuni impuse de SUA ca represalii după atacul iranian cu rachete balistice asupra unor baze americane din Irak, executat de Iran tot ca represalii după uciderea generalului Qassem Soleimani.

Potrivit secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin, pe lista de sancţiuni sunt 17 producători de metale şi societăţi miniere iraniene, o reţea de trei entităţi domiciliate în China şi Seychelles, o navă folosită pentru comercializarea produselor siderurgice iraniene şi pentru achiziţia de materiale de producţie esenţiale societăţilor metalurgice în Iran.

Mai sunt vizate de noile sancţiuni şi societăţi iraniene din sectoarele construcţiilor, textilelor şi prelucrării industriale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel