Sancțiuni Iran. SUA, solicitare către aliați. Primul răspuns

Tudor Curtifan |
Data publicării:
trump
trump

SUA solicită tuturor ţărilor să sisteze complet importurile de petrol din Iran începând cu data de 4 noiembrie, pentru a nu fi supuse sancţiunilor americane restabilite după retragerea Washingtonului din acordul privind dosarul nuclear iranian, a declarat marţi un înalt responsabil al Departamentului de Stat american, citat de agenţiile AFP şi dpa. 

Pe 4 noiembrie se împlineşte termenul de 180 de zile scurs de la decizia preşedintelui Donald Trump de retragere a SUA din acordul nuclear cu Iranul şi este data când vor reintra în vigoare sancţiunile americane. 

'Trebuie să-şi reducă de acum' importurile de petrol iranian, a insistat acel oficial a cărui identitate nu este deocamdată precizată de vreo agenţie de presă. El a descris răgazul acordat până în noiembrie drept o 'perioadă de graţie' care nu va fi prelungită, adăugând că aliaţii SUA îşi dau seama că Washingtonul 'nu glumeşte' cu privire la eforturile sale de a sancţiona Iranul şi de a aplica sancţiuni secundare împotriva celor care importă petrol iranian. 

Acelaşi responsabil a menţionat de asemenea că administraţia americană urmează să poarte discuţii pe acest subiect cu China, India şi Turcia. Japonia a anunţat deja că a transmis Washingtonului că pentru ea va fi dificil să sisteze importurile de petrol din Iran. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel