Sancțiuni Iran. SUA, solicitare către aliați. Primul răspuns

Tudor Curtifan / 26 iun 2018 / 20:50
trump
trump

SUA solicită tuturor ţărilor să sisteze complet importurile de petrol din Iran începând cu data de 4 noiembrie, pentru a nu fi supuse sancţiunilor americane restabilite după retragerea Washingtonului din acordul privind dosarul nuclear iranian, a declarat marţi un înalt responsabil al Departamentului de Stat american, citat de agenţiile AFP şi dpa. 

Pe 4 noiembrie se împlineşte termenul de 180 de zile scurs de la decizia preşedintelui Donald Trump de retragere a SUA din acordul nuclear cu Iranul şi este data când vor reintra în vigoare sancţiunile americane. 

'Trebuie să-şi reducă de acum' importurile de petrol iranian, a insistat acel oficial a cărui identitate nu este deocamdată precizată de vreo agenţie de presă. El a descris răgazul acordat până în noiembrie drept o 'perioadă de graţie' care nu va fi prelungită, adăugând că aliaţii SUA îşi dau seama că Washingtonul 'nu glumeşte' cu privire la eforturile sale de a sancţiona Iranul şi de a aplica sancţiuni secundare împotriva celor care importă petrol iranian. 

Acelaşi responsabil a menţionat de asemenea că administraţia americană urmează să poarte discuţii pe acest subiect cu China, India şi Turcia. Japonia a anunţat deja că a transmis Washingtonului că pentru ea va fi dificil să sisteze importurile de petrol din Iran. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy