”Samarkand”. Rusia, sisteme de război electronic în Kalinigrad și Belarus

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sistemul de război electronic Borisoglebsk-2
Sistemul de război electronic Borisoglebsk-2

Ministerul Apărării rus a amplasat cele mai noi echipamente de luptă electronică "Samarkand" în regiunea Kaliningrad şi în alte direcţii strategice, inclusiv în Belarus, rezultă din datele de pe portalul de achiziţii publice, potrivit agenţiei de presă Interfax şi publicaţiei Vzgliad.

Astfel de capabilităţi au fost instalate de asemenea în regiunile Moscovei şi Nijni Novgorod, în ţinuturile Krasnodar şi Primorie, în Regiunea autonomă evreiască şi în Arhanghelsk.

Conform Interfax, au fost instalate 13 sisteme moderne de război electronic - Samarkand-U, Samarkand SU-PRD-K2 şi Samarkand PU-PRD-D.

Anul trecut, sisteme de război electronic de nouă generaţie "Svet" şi "Samarkand" au intrat în dotarea Flotei ruse a Nordului.

Armata rusă nu a dezvăluit niciodată în mod oficial domeniul de aplicare al acestor complexe şi caracteristicile sale, notează publicaţia rusă Vzgliad.

Referindu-se la imagini din satelit, canalul de televiziune american CNN informase anterior că în enclava Kaliningrad - situată între Polonia şi Lituania, ţări membre UE şi NATO - au fost modernizate şi construite noi buncăre pentru depozitarea de arme nucleare.

Vzgliad, o publicaţie online apropiată Kremlinului, aminteşte în acest context o recentă apreciere a site-ului american National Interest, potrivit cărui "înarmarea până în dinţi a enclavei Kaliningrad" ar fi cel mai rău coşmar al NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel