Saab va construi locația pentru producția noului avion supersonic T-X al US Air Force

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Saab va crea o locație la West Lafayette, în statul Indiana, pentru producția și asamblarea de compomente ale avionului supersonic de antrenament T-X. Compania suedeză a dezvoltat designul împreună cu principalul contractor, Boeing, care va realiza asambalrea finală la St.Louis, Missouri.

Noua locație Saab va fi construită în Discovery Park District, care este afiliat la Universitatea Purdue. În septembrie 2017, înainte de a fi selecționată pentru acest program, Saab a anunțat public intenția sa de a localiza activitățile de producție pentru T-X în Statele Unite.

Din 2020, Saab intenționează să investească circa 37 milioane dolari în această locație. Coonstrucția va începe în acel moment, ca și angajarea de forță de lucru locală, fiind create circa 300 de locuri de muncă permanente.

 

Boeing și Saab au câștigat proiectul T-X

 

Pe lângă producția și asamblarea de componente T-X, noua locație va efectua și activități de cercetare și dezvoltare. Saab a semnat un parteneriat cu Universitatea Purdue, și va dezvolta eforturile sale de cercetare și dezvoltare din SUA, mai ales in domeniul inteligenței artificiale, al sistemelor autonome și senzorilor, potrivit Aironline.

Echipa Boeing/Saab a fost declarată câștigătoarea a proiectului pentru T-X, în valoare de 9,2 miliarde dolari, în septembrie 2018, după ce a construit două aeronave de demonstrație. USAF are o cerere inițială de 351 de aeronave, sprijinite de 46 de simulatoare, deși aceste cifre s-ar putea ridica la 485 aeronave și 120 simulatoare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel