S-a stabilit data alegerilor prezidențiale în Siria. Marele favorit ... Bashar al Assad

Tudor Curtifan / 18 apr 2021 / 14:04

Alegerile prezidenţiale din Siria vor avea loc la 26 mai, a anunţat duminică preşedintele parlamentului, fiind vorba de al doilea astfel de scrutin de când, în urmă cu zece ani, a început războiul care a răvăşit această ţară condusă de Bashar al-Assad, relatează Agerpres, care citează AFP.

În vârstă de 55 de ani, Assad, care i-a succedat în funcţie tatălui său Hafez, la moarta acestuia în 2000, a fost reales în 2007 şi 2017 pentru câte un mandat de şapte ani şi este considerat favorit la acest nou scrutin şi la obţinerea celui de-al patrulea mandat, în absenţa unei concurenţe serioase.

Data alegerilor a fost fixată la 26 mai "pentru cetăţenii sirieni instalaţi pe teritoriul sirian", a spus preşedintele parlamentului, Hammuda Sabagh, într-un discurs în faţa deputaţilor, cu ocazia unei sesiuni extraordinare.

Sirienii din străinătate vor vota în ambasadele lor la 20 mai, a adăugat el, precizând că, începând de luni, timp de zece zile, pot fi depuse candidaturile, la Înalta Curtea Constituţională.

Conform legislaţiei electorale, candidaţii trebuie să obţină semnătura a 35 de deputaţi pentru a putea intra în cursă.

 

Războiul din SiriaRăvăşită de războiul declanşat în 2011, economia siriană suferă de asemenea şi din cauza sancţiunilor occidentale şi a crizei financiare din Libanul vecin, în timp ce moneda naţională trece printr-o depreciere fără precedent.

Conflictul a devenit mult mai complex de-a lungul anilor, odată cu implicarea unor puteri străine şi cu înmulţirea facţiunilor armate.

Războiul a făcut până acum 388.000 de morţi şi a dus la strămutarea a milioane de persoane.

Puterea lui Bashar al-Assad, susţinută de Rusia şi Iran, a obţinut victorii în serie în faţa rebelilor slăbiţi şi a preluat din nou controlul asupra majorităţii teritoriului.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy