Rușii spun că sunt imuni la sancțiuni, dar rubla se îndreaptă spre minimum istoric: Pragul de 100 de ruble la un dolar american, depășit

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin, în timpul discursului din Piața Roșie din Moscova după anexarea celor patru regiuni ale Ucrainei. Foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin, în timpul discursului din Piața Roșie din Moscova după anexarea celor patru regiuni ale Ucrainei. Foto: Kremlin

Rubla rusească a ajuns la cea mai scăzută valoare din ultimele 16 luni, depăşind pragul de 100 de ruble la un dolar american.

Declinul vine pe măsură ce se resimte tot mai puternic presiunea asupra economiei ruse, importurile crescând mai repede decât exporturile şi cheltuielile militare rămânând mari.

Rador amintește că Rusia a fost vizată de sancţiuni de către ţările occidentale după invazia sa din Ucraina în februarie 2022.

Rubla a scăzut după izbucnirea războiului, dar a fost susţinută de controalele de capital şi de exporturile de petrol şi gaze. Luni, moneda rusească avea un curs de 101,04 ruble per dolar american.

 

După invazie recordul e de 117,50 ruble per 1 dolar, atins în martie 2022

 

Anul trecut în martie 2022 moneda Rusiei a coborât până la un curs de 117,50 ruble pentru un dolar şi 124,10 ruble pentru un euro, depreciindu-se cu peste 10% faţă de dolar şi cu peste 7% faţă de euro, potrivit Agerpres.

Pieţele financiare din Rusia s-au confruntat cu turbulenţe semnificative, după ce forţele militare ruse au lansat o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană şi navală - cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de Al Doilea Război Mondial. Atacul a determinat Occidentul să impună sancţiuni dure Moscovei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel