Rușii spun că nu se tem de F-16. Un pilot rus nu crede scenariul în care piloți polonezi fără însemne militare vor pilota F-16 în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane F-16 poloneze, foto: Forțele Aeriene din Polonia via NATO
Avioane F-16 poloneze, foto: Forțele Aeriene din Polonia via NATO

În contextul în care subiectul privind transferul de avioane MiG-29 aflate în dotare statelor aliate și F-16 americane către Ucraina a fost reluat în aceste zile, presa rusă se întrece în scenarii care mai de care SF.

Amintim că amiralul în retragere al U.S. Navy James Stavridis, într-o analiză pentru Bloomberg preluată și de DefenseRomania, a anunțat că liderii NATO iau din nou în considerare ideea de a transfera avioane de luptă în Ucraina.

Stavridis notează că, pe fondul atacurilor cu rachete asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, țările occidentale ar trebui să ofere Ucrainei mai mult sprijin pentru a-și consolida apărarea aeriană. Amiralul în retragere remarcă faptul că NATO a revenit la ideea de a trimite avioane de luptă în Ucraina, pe care a abandonat-o la începutul invaziei la scară largă a Rusiei.

,,Liderii NATO iau din nou în considerare ideea de a furniza Ucrainei avioane de luptă MiG-29 și F-16 americane'', a anunțat James Stavridis.

 

Propaganda rusă deja acuză Polonia că piloții polonezi vor pilota F-16 în Ucraina

 

2. Sursă foto... (f-16-polonia_20756500.jpg)F-16 Fighting Falcon polonez. Sursă foto: Ministerul Apărării din Polonia

Declarația înaltului oficial american a făcut valuri în presa rusă.

Mai multe publicații apropiate Kremlinului au înaintat fără a prezenta vreo dovadă în acest sens, un scenariu SF: Piloți polonezi, fără însemne militare, ar putea pilota aceste avioane în Ucraina.

Generalul Vladimir Popov, fost pilot militar rus, o prezență des întâlnită în presa din Rusia, a acordat un interviu portalului Vzglyad, în cadrul căruia a respins un asemenea scenariu.

Pilotul rus spune că acest lucru ar fi perceput ca o implicare directă și o agresiune a Poloniei împotriva Rusiei, iar oficialii de la Varșovia, indiferent de cât de rusofobi sunt, nu ar trece o asemenea linie roșie.

Generalul Popov spune totodată că Rusia nu se teme de transferul de avioane F-16 către Ucraina, precizând că e nevoie de cel puțin un an și jumătate, în cel mai fericit caz, pentru a antrena piloți ucraineni. La aceste provocări se adaugă, personal auxiliar, tehnic, infrastructură etc.

El admite însă că transferul de avioane MiG-29  ar fi o „bătaie de cap” pentru ruși în contextul în care aceste avioane se vor integra imediat în Forțele Aeriene Ucrainene, Kievul operând astfel de aparate, pentru care au inclusiv piese de schimb.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

Articolul propagandistic din presa rusă aduce din nou în discuție criza piloților ucraineni, rușii scriind că majoritatea au fost uciși în operațiunile militare ruse de către aviația militară rusă ori de către apărarea antiaeriană.

CITEȘTE ȘI: Avioanele MiG-29 nu ar fi suficiente. Aviația militară a Ucrainei cere avioane de luptă americane F-15 și F-16

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel