Rușii simt pe pielea lor mobilitatea M142 HIMARS. Sistemele americane au lovit ținte ruse și în sudul Ucrainei (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sisteme americane M142 HIMARS folosite de Ucraina împotriva invadatorului rus. Foto: Forțele armate ucrainene
Sisteme americane M142 HIMARS folosite de Ucraina împotriva invadatorului rus. Foto: Forțele armate ucrainene

Ucraina a început să folosească intens sistemele americane de rachete M142 HIMARS, inclusiv în zonele din sudul Ucrainei, aflate sub ocupație rusă.

Forțele armate ucrainene au publicat un material video și imagini foto cu lansările rachetelor sistemelor americane M142 HIMARS. Statul Major al forțelor ucrainene a confirmat că imaginile sunt din sudul Ucrainei, în Zaporizhzhia, unde forțele de ocupație ruse au fost lovite de sistemele americane. Lansările au avut loc ieri.

Publicația Defense Express sesizează că HIMARS lovește în premieră în sudul ocupat al Ucrainei, după ce în aceste zile HIMARS au fost folosite în estul țării, fapt ce denotă mobilitatea sistemelor.

Imagini foto și video cu sisteme americane M142 HIMARS folosite de Ucraina împotriva invadatorului rus

Sursă foto: forțele armate ucrainene

1. Sisteme am... (himars-lansare_50065700.jpg)

2. Sisteme am... (himars-ucraina_18801400.jpg)

3. Sisteme am... (himars_80704100.jpg)

 

Ucraina a primit sisteme HIMARS, dar nu versiunea cu rază lungă de acţiune

 

Un sistem HIMARS poate fi echipat cu două tipuri de stații de lansare a rachetelor: una capabilă să lanseze șase rachete ghidate de 227 mm în același timp, iar cealaltă o singură rachetă tactică ATACMS cu rază de acțiune de 300 km.

O unitate de lansare MLRS cuprinde un lansator M142 HIMARS cu șase rachete M30/M31 GMLRS. Astfel, sistemele trimise armatei ucrainene ar avea o rază de acţiune de aproximativ 80 de kilometri.

Sistemle HIMARS sunt însă mult mai precise decât sistemele sovietice de rachete cu lansare multiplă Grad și Uragan.

În pofida faptului că Federația Rusă neagă acest lucru, e foarte probabil ca retragerea de pe Insula Șerpilor să se fi datorat și sistemelor de tip HIMARS și Harpoon pe care Ucraina le-a primit și care sunt deja utilizate.

Amintim că în urmă cu câteva zile, așa cum a anunțat și DefenseRomania, un înalt oficial al Pentagonului a confirmat că Statele Unite vor antrena alți 50 de militari din Forțele Armate ale Ucrainei pentru a utiliza sistemele de proiectile reactive (MLRS) HIMARS. America va trimite totodată noi sisteme HIMARS Ucrainei.

Kievul amintește constant că e însă nevoie de un efort mare și de mult mai multe sisteme pentru a putea bloca în Est trupele ruse iar mai apoi elibera teritoriile ocupate.

CITEȘTE ȘI: După ce România a lansat rachete HIMARS împotriva unor ținte navale, Ucraina speră că sistemele americane vor scufunda navele rusești

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel