Ruşii îşi abandonează tehnica militară (Foto/Video). Militarii ucraineni au găsit un tanc T-72B3 în perfectă stare de funcţionare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În regiunea Harkov, în ultimele zile, unitățile militare ale forţelor ruse de ocupaţie își concentrează principalele eforturi pe menținerea pozițiilor. Conform Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, forţele ruse bombardează continuu armata ucraineană pentru a împiedica înaintarea acesteia către frontiera de stat  cu Rusia.

După cum precizează, Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, noaptea trecută forţelor ruse de ocupaţie au tras cu obuze incendiare 9M22C spre localitatea Ternova, în regiunea Harkov.

Cu toate acestea, militarii ucraineni din regiunea Harkov au reuşit să respingă o parte din trupele ruse de ocupaţie, aflate în această regiune ucraineană, ajungând într-o zonă aflată la granița de stat cu Rusia.

Tot în regiunea Harkov, forțele ucrainene au confiscat un depozit rusesc cu muniție pentru tancuri. În așezarea eliberată de sub ocupaţia forţelor ruse, militarii ucraineni au fost găsit și un tanc rusesc T-72B3 abandonat.

Astfel, Forţele Armate Ucrainene şi-au completat colecția de echipamente militare capturate - trofee de război - care au fost luate de la invadatorii ruși.

Potrivit cotidianului ucrainean Obozrevatel, invadatorii ruși au abandonat tancul T-72B3 în hangarul unui ferme dintr-o localitate din regiunea Harkov. Videoclipul cu momentul în care forțele ucrainene au găsit tancul rusesc T-72  a fost distribuit pe Telegram de consilierul șefului Ministerului ucrainean al Afacerilor Interne, Anton Gerashchenko.

"Forțele armate ale Ucrainei au primit un alt trofeu. Tancul T-72B3 şi muniție suplimentară", a scris Gerașcenko.

În materialul video poate fi observat un tanc rusesc T-72 în perfectă stare de funcţionare, marcat cu litera Z. Lângă acest tanc au fost găsite şi mai multe lăzi cu proiectile - muniţie suplimentară pentru tancurile folosite de forţele ruse.

Sutele de vehicule militare ruseşti, printre care multe tancuri T-72 şi T-80, care au fost capturate de militarii ucrainenei vor fi reparate de către industria ucraineană de apărare şi oferite mai apoi Forţelor Armate Ucrainene.

Forțele armate ale Ucrainei folosesc deja și vor continua să folosească și mai multe vehicule blindate capturate de la forţele ruse de ocupaţie. Mare parte din tehnica militară capturară de către militarii ucrainene a fost abandonată pe câmpul de luptă din lipsă de combustibil sau în urma unor confruntări militare – militarii ruşi renunţând să mai lupte.

În prezent, specialiștii care lucrează în întreprinderile care aparţin de consorţiul militar ucrainean de stat Ukroboronprom, dar şi cei care lucrează în întreprinderile private de apărare, în cooperare cu Forțele Armate Ucrainene, şi-au luat angajamentul să repare o bună parte din vehiculele militare blindate capturate de la forţele ruse de ocupaţie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel