Rușii folosesc o aplicație pentru smartphone-uri care oferă informaţii despre coordonatele pozițiilor trupelor ucrainene

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandantul Grupului de Luptă Est a Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Oleksandr Sirski, a declarat că unităţile de asalt ruse care lupta în Bakhmut folosesc smartphone-uri cu un software special, numit Alpine Quest GPS, care oferă comandanții lor informaţii despre coordonatele pozițiilor trupelor ucrainene.

"Comandanții grupurilor de asalt folosesc smartphone-uri cu un software special, Alpine Quest GPS, care arată coordonatele pozițiilor echipamentelor noastre, zonele de atac, direcţiile de înaintare spre acestea, precum și acțiunile unităților apropiate", a precizat generalul Oleksandr Sirski, potrivit Ukrainska Pravda.

Potrivit generalului ucrainean, în fiecare brigadă rusă, au fost formate unități separate de asalt, destinate să restabilească pozițiile pierdute anterior.

Astfel, forţele ruse de ocupaţie folosesc în mod activ unități de tancuri și artilerie, provoacă pagube puternice prin foc trupelor ucrainene, distrug pozițiile acestora, după care unitățile de asalt trec la atac.

În timpul operațiunilor de asalt, forţele ruse de ocupaţie trebuie să folosească UAV-uri, cu care culeg informaţii pentru unităţile de artilerie, iar comandantul grupului are posibilitatea de a gestiona eficient trupele în teren.

Sirski a menționat că în condiţiile unui mediu de luptă urban, forţele ruse de ocupaţie au folosit focul de artilerie.

"Un grup de până la 10 persoane cu arme de calibru mic asaltează direct obiectul atacului. Echipamentul de luptă este folosit foarte rar. De obicei, se desfășoară o ofensivă în trei sau patru valuri. Pierderile grupului de asalt sunt rapid refăcute'', a precizat Sirski.

Recent au apărut informaţii ca pe frontul din Bakhmut există mai puțini prizonieri și mai mulți soldați profesioniști în rândul forțelor ruse care participa la luptele intense pentru cucerirea orașului ucrainean.

La 19 aprilie, s-a raportat că rușii nu renunță la planurile lor de a captura Bakhmut. Cu toate acestea, militarii ucraineni ţin piept ofensivei ruse, în încercarea de a nu lăsa oraşul Bakhmut să cadă în mâinile forţelor ruse de ocupaţie. La 23 aprilie, Sirski a vizitat unitățile militare ucrainene care dețin apărea pe frontul din Bakhmut.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel