Rușii descoperă noi probleme tehnice la portavionul Amiral Kuznetsov. În cel mai fericit caz nava va intra în 2024 în serviciul de luptă

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Portavionul Amiral Kuznețov, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Portavionul Amiral Kuznețov, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 08.06.2022, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că portavionul Amiral Kuznetsov, Proiect 1143.5, va fi transferat Forțelor Navale ale Federației Ruse, după reparații și modernizare, cel mai devreme în anul 2024.

“Transferul către flotă al crucișătorului greu purtător de aviație Amiral Kuznetsov va avea loc după modernizare și toate testele ulterioare, adică cel mai devreme în anul 2024”, a menționat sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, perioada necesară pentru repararea navei a fost prelungită din nou cu câteva luni, din cauza unor defecțiuni descoperite în timpul lucrărilor.

Anterior, reprezentanții militari ruși au anunțat că, la începutul lunii iunie, portavionul Amiral Kuznetsov a fost amplasat în docul uscat modernizat al Șantierului naval numărul 35 aparținând Centrului de reparații navale Zvezdochka. În același timp, termenul de livrare a portavionului a fost mutat în anul 2023.

Adjunctul directorului general pentru construcții militare navale al Corporației Întrunite Constructoare de Nave (OSK), Vladimir Korolev, a declarat recent, în cadrul unui interviu acordat agenției de presă Tass, că reparația și modernizarea portavionului vor fi finalizate în anul 2023, după care nava urmează să fie predată Forțelor Navale. După cum a menționat acesta, după finalizarea lucrărilor, marina rusă va primi o navă cu un potențial de luptă complet diferit, care va mai putea fi exploatată cel puțin încă 10-15 ani.

 

Portavionul Amiral Kuznetsov va fi dotat cu rachete de croazieră Kalibr și Onyks

 

Comentariul autorului: Potrivit planurilor inițiale, portavionul Amiral Kuznetsov, care se află în serviciul de luptă de peste 30 de ani, trebuia să revină pe mare după reparații și modernizare, în cursul lunii septembrie 2022. Acesta este inactiv începând din anul 2018.

În perioada 2016-2017, portavionul a îndeplinit misiuni în Marea Mediterană în cadrul unei grupări navale rusești, pe fondul campaniei antiteroriste din Siria. La bordul portavionului s-a aflat un grup de aviație format din peste 40 de avioane și elicoptere, care au efectuat aproximativ 420 de zboruri de luptă. Acestea au distrus peste 1.200 de obiective de infrastructură aparținând militanților sirieni.

După cum au anunțat reprezentanții ruși, în timpul modernizării, portavionul va fi dotat cu instalații de lansare universale 3S14, care vor putea întrebuința rachete de croazieră de tip Kalibr și Onyks, precum și noile rachete hipersonice Zircon. Acestea vor înlocui cele 12 instalații de lansare aflate anterior în dotarea portavionului, care întrebuințau rachete grele de tip Granit.

CITEȘTE ȘI: Blestemul portavionului Amiral Kuznetsov. După interminabile accidente, rușii au reușit să ancoreze bătrâna navă într-un nou doc uscat

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel