Blestemul portavionului Amiral Kuznețov. După interminabile accidente, rușii au reușit să ancoreze bătrâna navă într-un nou doc uscat

Portavionul Amiral Kuznețov, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Portavionul Amiral Kuznețov, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Amiral Kuznețov e singurul portavion al Federației Ruse. Acesta se află la cheu de mai mulți ani, fiind supus unui proces de mentenanță. Doar că, un lanț de accidente a pus sub semnul întrebării destinul bătrânei nave.

Publicația rusă Tass, citând surse din industria de apărare, a anunțat de câteva zile că portavionul va fi mutat într-un final într-un nou doc uscat. Publicația The War Zone a analizat unele imagini apărute pe rețelele de socializare și se pare că singurul portavion al Rusiei a fost în cele din urmă mutat într-un nou doc uscat extins.

 

Amiral Kuznețov se află în prezent la Șantierul Naval Sevmorput, cunoscut și ca Șantierul Naval 35, în regiunea Murmansk, aflată în nord-vestul Federației Ruse.

Acum, obiectivul rușilor e să grăbească lucrările de mentenanță ale navei, pe care să le finalizeze până în luna septembrie a acestui an.

 

Lanț de accidente pentru bătrânul portavion Amiral Kuznețov, singura navă de acest fel a Federației Ruse

 

2. Amiral Kuz... (amiral_kuznetov_48882000.jpg)

Amiral Kuznețov, singurul portavion al Federației Ruse se află în reparații încă din 2017

 

Aflat într-un proces de mentenanță, portavionul Amiral Kuznețov a suferit un lanț de accidente care i-a atras din partea presei internaționale adjectivul „blestemat”.

Coșmarul pentru Amiral Kuznețov a început încă din 2018 când docul plutitor în care era ancorat s-a scufundat în urma unei defecțiuni a alimentării cu energie electrică, cauzând căderea unei macarale pe puntea portavionului. Mai mulți muncitori de la atelierul de reparații a ambarcațiunii militare au fost răniți în incident. În plus, puntea de decolare/aterizare a navei a fost grav avariată, apărând o gaură de 4X5 metri.

Ulterior, în 2019, la bordul portavionului rus, aflat la cheu, a izbucnit un puternic incendiu. Cel puțin zece persoane au fost rănite, focul afectând lucrările navei.

În mod oficial, lucrările de mentenanță trebuiau să se termine încă de anul trecut. 

Amiral Kuznețov este nava amiral a flotei rusești și singurul portavion din dotarea marinei, iar conform catalogării interne este un crucișător greu purtător de avioane. A intrat în serviciu în 1991.

De-a lungul timpului a purtat mai multe nume: Riga, Leonid Brejnev, Tbilisi, fiind în cele din urmă botezat după amiralul flotei URSS, Nikolai Gherasimovici Kuznețov.

CITEȘTE ȘI: SUA vor să-și proiecteze forța pe glob cu 11 portavioane până în 2039. Americanii caută soluții pentru prelungirea resursei clasei Nimitz

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel