Rușii au lovit pentru prima dată regiunea Kirovograd din Ucraina, cu 8 rachete Kalibr și 5 rachete H-22, vizând infrastructura

Ionel Copcea |
Data publicării:
Lansarea unei rachete de tip Kalibr de pe o navă de suprafață. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Lansarea unei rachete de tip Kalibr de pe o navă de suprafață. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Șeful administrației Regiunii Kirovograd din Ucraina, Andriy Rajkovych, a informat, pe 23.07.2022, pe canalul său de Telegram că în zona Kropyvnytskyi (așa cum a fost denumit orașul Kirovograd începând din 2016) a fost executat un puternic atac cu rachete de croazieră rusești.

Potrivit precizărilor acestuia, rachetele rusești au lovit aerodromul Kanatovo și instalația Ukrzaliznytsia aparținând Căilor Ferate Ucrainene. În total, au fost folosite 8 rachete de croazieră de tip Kalibr, precum și cinci rachete H-22.

După cum a menționat șeful administrației Regiunii Kirovograd există pierderi în rândul forțelor ucrainene, iar echipele de urgență din zonă lucrează la fața locului. De asemenea, unul dintre cartierele orașului Kropyvnytskyi a rămas fără curent electric.

Din declarațiile autorităților locale ucrainene rezultă faptul că este pentru prima dată de la începerea ostilităților când militarii ruși lovesc infrastructura Regiunii Kirovograd.  

 

Atacurile, lansate din Marea Neagră

 

Comentariul autorului: Rachetele de croazieră de tip Kalibr au fost lansate cu certitudine din Marea Neagră. Ținând cont de numărul rachetelor folosite, cel mai probabil atacul a fost efectuat cu ajutorul unei nave de suprafață (fregată sau navă mică purtătoare de rachete). În ceea ce privește rachetele H-52, se pare că acestea au fost lansate de două bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3.

Lovirea în premieră a unei regiuni din zona centrală a Ucrainei, la numai o zi de la încheierea acordurilor de la Istanbul, indică faptul că, pentru lunile următoare, trupele ruse participante la invazie își vor schimba prioritățile și se vor reorienta din sud către centrul și nordul teritoriului ucrainean.

Astfel, Regiunile Nikolav și Odesa vor fi lăsate pentru o nouă etapă a acțiunilor ofensive, care, probabil va începe în perioada octombrie-noiembrie 2022. Până atunci, militarii ruși se vor concentra pe Republica Populară Donețk și Regiunile Harkov și Zaporozhye, urmând ca ulterior să avanseze din nou spre capitala Ucrainei, Kiev.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel