Rușii au întrebuințat în Ucraina noi mijloace de război electronic pentru contracararea dronelor de mici dimensiuni

Ionel Copcea |
Data publicării:

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 09.07.2022, citând o sursă din cadrul structurilor de forță, că militarii ruși au întrebuințat pentru prima dată, în Ucraina, cel mai nou sistem portabil de război electronic de tip LPD-801 pentru contracararea dronelor de mici dimensiuni.

,,În zona de desfășurare a operației militare speciale din Ucraina, militarii ruși au folosit cel mai recent sistem de război electronic LPD-801 împotriva dronelor de mici dimensiuni aparținând Forțelor Armate ucrainene”, a menționat sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, militarii ucraineni utilizează drone de mici dimensiuni, care reprezintă o amenințare serioasă pentru unitățile militare ale Rusiei și ale republicilor din Donbas.

,,Asemenea mijloace de luptă precum pistolul LPD-801 pot contracara destul de eficient dronele de dimensiuni reduse ale armatei ucrainene, deoarece multe dintre ele sunt drone folosite de oamenii obișnuiți. Ele nu au fost concepute pentru a fi utilizate în condiții de contramăsuri electronice serioase”, a spus sursa.

Anterior, o altă sursă a agenției Tass a informat despre utilizarea complexelor electromagnetice Stupor în timpul operației militare speciale împotriva dronelor ucrainene. Acestea suprimă comunicațiile dintre operator și dronă.

Pistolul de război electronic LPD-801 a fost dezvoltat de compania PPSh Laboratory. Acesta este capabil să blocheze canalele de conducere și semnalul de navigație al dronelor, inclusiv sistemele prin satelit Wi-Fi, Bluetooth, GPS, Galileo și GLONASS. Pistolul poate lucra în mod manual sau automat.

Dispozitivul are o greutate de numai 3,5 kilograme, comparabilă cu cea a unei puști de asalt Kalashnikov, fiind capabil să suprime dronele la o distanță de până la 1,5 kilometri.

Antidrona LPD-801 a fost prezentată pentru prima dată la Expoziția internațională de arme și produse de vânătoare ORELEXPO-2021. Este cunoscut faptul că Emiratele Arabe Unite au achiziționat deja un lot cu astfel de dispozitive.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel