Rușii au ieșit să „întâmpine” USCGC Hamilton în Marea Neagră. O navă rusă, în apropierea navei americane (Foto)

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Foto: Nava americană USCGC Hamilton a Gărzi de Coastă a SUA și, în apropierea ei, nava de patrulare Pavel Derzhavin a Federației Ruse. Sursă foto: Serviciul de Grăniceri de Stat din Ucraina via. Defence-Blog
Foto: Nava americană USCGC Hamilton a Gărzi de Coastă a SUA și, în apropierea ei, nava de patrulare Pavel Derzhavin a Federației Ruse. Sursă foto: Serviciul de Grăniceri de Stat din Ucraina via. Defence-Blog

Federația Rusă și-a trimis una din cele mai moderne nave de patrulaere să ia pulsul în Marea Neagră și să „întâmpine” nava americană USCGC Hamilton, aflată în zonă.

E vorba despre nava rusă de patrulare Pavel Derzhavin care a fost introdusă, în mod oficial, în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră, în cursul anului trecut. Parte a Proiect 22160, nava a fost construită la Șantierul Naval A.M. Gorky, fiind a treia din clasa ei.

În fotografiile oferite de Serviciul de Grăniceri de Stat din Ucraina, și preluate de Defence-Blog, se poate observa cum nava de patrulare rusă urmărește și monitorizează mișcările navei USCGC Hamilton, care aparține Gărzii de Coastă a Statelor Unite ale Americii.

Redăm fotgrafiile oferite de autoritățile din Ucraina, și preluate de la Defence-Blog:

1. -imagine fara descriere- (nava-americana-uscgc-hamilton-a-garzi-de-coasta-a-sua-si--in-apropierea-ei--nava-de-patrulare-pavel-derzhavin-a-federatiei-ruse_28728400.jpg)

2. -imagine fara descriere- (pavel-derzhavin-elicopter-marea-neagra_79696900.jpg)

3. -imagine fara descriere- (pavel-derzhavin-nava-patrulare-rusia_30674800.jpg)

4. -imagine fara descriere- (pavel-derzhavin-nava-patrulare_85407900.jpg)

Amintim că DefenseRomania a anunțat încă de acum aproximatv două săptămâni că nava de patrulare din clasa Legend (the Legend-class national security cutter) USCGC Hamilton (WMSL 753) din Garda de Coastă a SUA a intrat, pe 27 aprilie în Marea Neagră, pentru a asigura sprijinul aliaților și partenerilor NATO din regiune.

Hamilton este prima navă a Gărzii de Coastă a SUA care a intrat în Marea Neagră, după 2008, ultima navă americană, din această categorie aflată în Marea Neagră, fiind USCGC Dallas (WHEC 716) în anii 2008 și 1995.

Totodată, la începutul acestei luni, nava americană a efecuat exerciții cu Garda de Coastă a Georgiei. Manevrele au vizat antrenamente de căutare-salvare care, au cuprins o paletă largă de activități, printre care simularea salvării supraviețuitorilor, inclusiv ridicarea acestora cu ajutorul elicopterului, apropierea de o navă avariată în vederea remorcării, comunicații cu navele Dioskuria (P-25) și Ochamchire (P-23) ale Gărzii de Coastă georgiene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel