Rușii au găsit explicația pentru “Palatul lui Putin”. Era destinat liderului sirian Bashar al-Assad

Cătălin Costea |
Data publicării:

„Palatul lui Putin”, construcția somptuoasă de pe malul Mării Negre din apropierea localității Gelendjik, despre care cunoscutul opozant Alexei Navalnîi a realizat și publicat un material video consistent, ar putea fi destinat liderului sirian Bashar al-Assad. Această opinie a fost exprimată public, pe canalului de televiziune „Țargrad”, de către unul dintre simpatizanții președintelui rus, care este și coautor al biografiei lui Putin, jurnalistul și regizorul Alexander Korobko .

,,Într-un interviu anterior am sugerat deja că destinația facilității din Gelendjik este de posibil refugiu pentru familia Assad”, a declarat Korobko.

Potrivit acestuia, “conducătorii țărilor aliate Rusiei trebuie să fie siguri că, în caz de pericol, pot conta pe ajutorul Moscovei, care nu îi va lăsa în stradă și le va oferi o primire pe măsura rangului pe care îl dețin, și chiar peste”.

În ceea ce privește scopul acestei clădiri, Korobko a menționat că de-a lungul timpului palatul a jucat un rol istoric secret, analog Palatului Livadia (n.a. - refugiul de vară al ultimului țar rus, Nicolae al II-lea și al familiei sale, din localitatea cu același nume situată în Crimeea).

“Departe de ochii curioși, aici s-au decis probleme importante de politică externă, care au influențat cursul evenimentelor din Africa și Orientul Mijlociu în favoarea Kremlinului”, a declarat autorul rus, precizând că a obținut aceste informații de la persoane din conducerea Serviciului Federal de Protecție (FSO) al Federației Ruse.

“Acum însă, datorită lui Navalnîi și adepților săi, marea masă a oamenilor a aflat despre această construcție, iar pentru oaspeții de rang înalt va trebui aleasă o altă locație”, a constatat cu regret Korobko.

Potrivit site-ului de propagandă Topcor.ru, Korobko a mai declarat că există dovezi ale modului în care oligarhii “au încercat” să doneze acest palat statului rus, în 2012.

În încheierea declarațiilor, Korobko a făcut o paralelă între modul în care autoritățile de la Washington și Moscova au reacționat la manifestațiile stradale din ultima perioadă și s-a plâns de „liberalitatea excesivă acordată de serviciile speciale rusești”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel