Rusia se laudă că a testat „torpila nucleară” Poseidon. Submarinul Belgorod a lansat o machetă a dronei nucleare subacvatice

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Drona nucleară subacvatică Poseidon
Drona nucleară subacvatică Poseidon

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 10.01.2023, citând o sursă apropiată departamentului militar, că echipajul submarinului nuclear cu destinație specială Belgorod a finalizat testele de lansare a unei machete a dronei nucleare subacvatice Poseidon, cunoscută în Occident sub denumirea de “torpila nucleară”.

“Submarinul Belgorod a încheiat testele de lansare a machetei torpilei Poseidon”, a menționat sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, scopul testelor a constat în verificarea funcționării sistemului de lansare a torpilelor Poseidon, iar acesta a fost atins.

“Lansările super-torpilei Poseidon au fost efectuate pentru a clarifica comportamentul submarinului la diferite adâncimi după lansare”, a spus sursa.

În iunie 2022, agenția de presă Tass, citând o sursă din industria construcțiilor navale, a informat că submarinul nuclear Belgorod a fost supus testelor de stat în Marea Barents.

Prima platformă purtătoare de drone nucleare subacvatice Poseidon, submarinul Belgorod, Proiect 09852, a fost lansată la apă pe 23 aprilie 2019, la Șantierul naval Sevmash, parte a Corporației întrunite constructoare de nave. Transferul acestuia către Flota din Oceanul Pacific a avut loc pe 08 iulie 2022.

Comentariul autorului: Submarinul K-329 Belgorod va funcționa în calitate de paltformă experimentală pentru torpilele nucleare Poseidon. Primul submarin care va fi dotat cu astfel de armamente, submarinul Habarovsk, Proiect 09851, urmează să fie lansat la apă în anul 2023.

În total, Forțele Navale ale Federației Ruse ar urma să dețină patru platforme purtătoare de torpile Poseidon: două la Flota din Oceanul Pacific și două la Flota de Nord. 

Torpilele Poseidon sunt destinate pentru livrarea de focoase nucleare către zonele de coastă ale unui adversar potențial, pentru a distruge elemente importante ale infrastructurii economice a acestuia și pentru a provoca daune garantate inaccepatabile pe teritoriul țării, prin crearea unor zone vaste de contaminare radioactivă, tsunami și alte consecințe devastatoare ale unei explozii nucleare.

Submarinul Belgorod va fi capabil să poarte până la șase torpile nucleare de tip Poseidon.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel