Forţele Armate Ucrainene au capturat o dronă iraniană Mohajer-6, folosită de armata rusă (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele Armate Ucrainene au prezentat un vehicul aerian fără pilot (UAV) de fabricație iraniană, Mohajer-6, despre care au afirmat că a fost capturat de la armata rusă. Această dronă a fost interceptată de Forţele Armate Ucrainene deasupra Mării Negre, în luna septembrie.

Militarii ucraineni au postat o fotografie a unei drone de fabricație iraniană care ar fi fost folosită de armata rusă pentru a ataca orașele ucrainene.

"La 23 septembrie, unitățile antiaeriene ale Comandamentului Forțelor Aeriene" Sud "ale Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au doborât UAV-ul de atac multi-rol "Mohajer-6" de fabricație iraniană", au declarat militarii.

UAV-ul multi-rol "Mohajer-6" este conceput pentru a efectua misiuni de recunoaștere, supraveghere și atac.

Într-un mesaj publicat luni pe Twitter, Ministerul ucrainean al Apărării a prezentat o imagine cu o dronă de atac Mohajer-6, echipată cu muniție ghidată Ghaem-5. Aceasta drona are o anvergură a aripilor de 10 metri și o lungime de 7 metri. Viteza maximă de zbor este de 200 km/h, durata de zbor este de 12 ore, iar altitudinea maximă de zbor este de 5.400 de metri.

La sfârșitul lunii august, Statele Unite au raportat că Rusia a primit drone de luptă iraniene pe care le-ar putea desfășura pe câmpul de luptă din Ucraina.

În ultimele săptămâni, forțele rusești au folosit vehicule aeriene fără, pilot de fabricație iraniană, pentru a ataca regiunile Odesa, Mykolaiv și Dnipro.

Este demn de remarcat faptul că anterior ambasadorul iranian în Ucraina a negat furnizarea de vehicule aeriene fără pilot către Rusia. Teheranul declarase anterior că Iranul nu va ajuta niciuna dintre părțile implicate în acest război, întrucât susține rezolvarea acestuia prin dialog.

Potrivit The Kyiv Independent, Ucraina a decis să-i retragă ambasadorul Iranului acreditarea și să reducă semnificativ personalul diplomatic al ambasadei iraniene de la Kiev ca răspuns la faptul că forțele ruse au folosit drone iraniene pentru a ataca Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel